Bilförsäkring

Bilen är fiffig. Den kan ta dig till jobbet. Den får med både familjen och fiskespöet till fritidshuset över helgen. Så fortsätt framåt – vi hjälper dig att vara rädd om det du är rädd om.

Vi tänker på din bil – teckna bilförsäkring

Hos oss på WaterCircles kan du enkelt teckna bilförsäkring direkt här på hemsidan genom att fylla i formuläret ovan. Du kan också jämföra och få en översikt över vad de olika försäkringarna täcker i tabellen nedan.

Många vill ha en billig bilförsäkring och kan stirra sig blinda på priset. För oss är det viktigaste att försäkringen täcker dina behov. Hos oss har du möjlighet att välja bland flera olika försäkringsvarianter för din bil – bilförsäkringar som ger dig bra villkor. Om du har en släpvagn bör du överväga att också ge den ett extra skydd med vår släpvagnsförsäkring.

Försäkra din bil med 20 % onlinerabatt

Rabatten gäller endast när du får pris för din bil på vår hemsida.
När du klickar på knappen “Se ditt pris” godkänner du vår användning av dina uppgifter.

⭐ Topprankade försäkringar av Konsumenternas Försäkringsbyrå

Försäkring för just din bilmodell

Oavsett vilken bilmodell du har behöver du en bra försäkring. Läs mer om vilken av våra bilförsäkringar som passar bäst för dig och din bil genom att välja bland de olika bilmärkena. Vi erbjuder fördelaktiga bilförsäkringar för de allra flesta bilmärken och naturligtvis för fler bilmärken än nedan. Ring gärna till oss om du har frågor.

Hos oss på WaterCircles kan du teckna en bra försäkring för din Audi. Oavsett om du kör en familjebil, sportbil eller en mer kompakt bil får du en bra bilförsäkring som sätter dig och din bil i fokus.

Försäkra din Audi

Du som kör en BMW värdesätter körglädje och snygg design. Du är mån om din bil och vill känna dig trygg på vägarna. Utrusta din BMW med försäkring från oss på WaterCircles för att känna full njutning av din bil.

Försäkra din BMW

Välj en bilförsäkring hos WaterCircles som förstärker din Fiat-upplevelse. För dig som kör en Fiat och uppskattar en harmonisk balans mellan stil och funktion, erbjuder vi en skräddarsydd försäkring för din Fiat.

Försäkra din Fiat

Om du kör en Ford uppskattar du troligtvis både hög kvalitet och snälla priser. Det är också vad du får när du väljer att teckna en bilförsäkring för din Ford hos oss på WaterCircles. En bra bilförsäkring ger förutsättningar för en mer njutbar bilkörning!

Försäkra din Ford

Hållbarhet och kvalitet är vad du får när du kör en Kia. Bilförsäkring är nödvändigt för att också få full trygghet på vägarna. Med WaterCircles får du en omfattande bilförsäkring som är bra för dig och din bil.

Försäkra din Kia

När du väljer att teckna din försäkring för Mercedes-Benz hos WaterCircles får du ett bra försäkringsskydd. Vår bilförsäkringen är dessutom topprankad.

Försäkra din Mercedes

Nissan står för innovation och tillförlitlighet på vägarna. WaterCircles erbjuder en skräddarsydd försäkring för din Nissan. Vår försäkring garanterar att du kan njuta av din bil och dess unika egenskaper, samtidigt som du vet att du är väl skyddad under varje bilresa.

Försäkra din Nissan

 

Med WaterCircles får du en trygg bilförsäkring för din Opel som ger dig trygghet på vägarna med vetskapen om att din bil är skyddad under alla förhållanden.

Försäkra din Opel

 

Teckna en försäkring för Peugeot hos WaterCircles och ge dig och din bil ett gott skydd – både när du använder bilen och när den står parkerad.

Försäkra din Peugeot

Så du kör en elbil? Då är du också mån om miljön – det är därför vi har en särskild miljöbilsförsäkring som du kan teckna för din Polestar. Försäkring för bil hos WaterCircles är också topprankad av Konsumenternas.se.

Försäkra din Polestar

Gör ett tryggt val när du tecknar en försäkring för din Renault. Vi anpassar försäkringen efter din bil och din bilkörning så att du ska få ett bekymmersfritt bilägande som tillåter dig att njuta av din Renaults fulla potential.

Försäkra din Renault

På WaterCircles erbjuder vi en försäkring för din Saab som visar dig omsorg och ger dig säkerhet – så att du kan känna dig trygg och njuta under varje resa.

Försäkra din Saab

Kör du en SEAT och vill ge dig och din bil ett bra försäkringsskydd? Teckna din försäkring för SEAT hos WaterCircles och få en topprankad försäkring som värnar om dig och din bil – en försäkring som helt enkelt är omtänksam.

Försäkra din SEAT

Hos WaterCircles går det att teckna bilförsäkring för Skoda och flera andra biltillverkare. Om du har en fabriksny Skoda räcker det att teckna en halvförsäkring. Om vagnskadegarantin har gått ut rekommenderas du en helförsäkring.

Försäkra din Skoda

Om du kör en Subaru, är det troligt att du uppskattar bilens förmåga att hantera alla typer av terräng och väder. På WaterCircles erbjuder vi därför en försäkring för din Subaru som matchar din bils styrka och mångsidighet så att du kan köra med sinnesro och fokusera på körglädjen.

Försäkra din Subaru

Kör du en Toyota och värdesätter det personliga, både i din bil och med din försäkring? Teckna en försäkring för din Toyota hos oss på WaterCircles för en personlig och skräddarsydd försäkring som dessutom ger dig ett riktigt bra skydd.

Försäkra din Toyota

Tesla har blivit synonymt med elbilar – ett miljösmart sätt att färdas på vägarna. En Tesla med försäkring från WaterCircles ger dig ett särskilt skydd för din elbil – teckna vår miljöbilsförsäkring.

Försäkra din Tesla

Du som kör en Volkswagen med försäkring från WaterCircles får en topprankad försäkring – vår bilförsäkring innehåller det allra mesta, inklusive olycksfall och vägassistans.

Försäkra din Volkswagen

Volvo är den vanligaste bilen på de svenska vägarna. Försäkra din Volvo hos WaterCircles och få en skräddarsydd bilförsäkring som ger dig trygghet genom hela ditt bilägande.

Försäkra din Volvo

Vi försäkrar de allra flesta bilmärken och bilmodeller.

Övriga bilmärken

Jämför bilförsäkring

Fördelen med att teckna bilförsäkring online är att du enkelt kan jämföra olika försäkringar och välja den bästa bilförsäkringen för din bil. På WaterCircles har vi gjort det lätt för dig att jämföra bilförsäkringar för att du ska kunna fatta ett bra beslut om vilken försäkring som är bäst för dig och din bil.

Bilförsäkring – Pris

Hos oss kan du välja vilken typ av bilförsäkring du behöver – om du vill ha bilen helförsäkrad eller halvförsäkrad, och om du vill göra några tillägg. Du kan antingen kontakta oss via telefon för personlig service och få reda på ditt pris på bilförsäkring för just din bil, eller kontakta oss direkt här på vår hemsida.

Försäkring – Bil

Alla som har en bil i trafik behöver en bilförsäkring. Enligt lag är det dock enbart krav på att du har en trafikförsäkring. Denna täcker kostnader för skador som uppstår på personer eller på andras fordon och ägodelar, om det är du som har orsakat olyckan. Den ger dig däremot ingen ersättning för skadorna som uppstår på din egen bil. För det behöver du teckna en halv- eller helförsäkring – ett rekommenderat val för dig som vill känna trygghet på vägarna. Välj och köp bilförsäkring utefter din bil och din körning. Ta reda på vad som skiljer halv- och helförsäkring åt.

Halvförsäkring

Du behöver en halvförsäkring om du, antingen har en ny bil där du fortfarande har kvar vagnskadegaranti, eller om din bil är lite äldre och värdet inte längre är så högt. I vår halvförsäkring kan du få ersättning vid till exempel stenskott, bärgning, brand, inbrott och maskinskada.

Jämför våra Halvförsäkringar

Helförsäkring

Med vår helförsäkring får du allt som ingår i halvförsäkringen, samt en vagnskadeförsäkring som ersätter skador som uppkommer i samband med exempelvis trafikolycka eller skadegörelse. Trafikförsäkring som ersätter skador som du orsakar på annans egendom ingår alltid i både halv- och helförsäkring.

Jämför våra Helförsäkringar

Varför välja vår bilförsäkring

Topprankad

Vår bilförsäkring är topprankad på konsumenternas.se.

Hjälp dygnet runt

Oavsett vilken tid på dygnet som du behöver oss finns vi här för dig. Vår skadejour har öppet dygnet runt om du skulle drabbas av en plötslig skada.

Superbil

Om du vill ha extra allt och en större trygghet kan du teckna vår försäkring Superbil, som finns som både halv- och helförsäkring.

Jämför innehållet i våra bilförsäkringar

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Superbil Halvförsäkring

Helförsäkring

Superbil Helförsäkring

När du äger en bil som du har i trafik måste du enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter bland annat personskador och skador på den andra bilen om din bil har varit orsaken till en kollision. Krishjälp hos legitimerad psykolog ges med högst 10 behandlingstillfällen för försäkrad som råkar ut för trafikolycka. Försäkringen gäller med 1 000 kr i självrisk.

Ersätter skador på din bil som har orsakats av brand, blixt, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 000 kr.

Ersätter skador på bilens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 1 500 kr men om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om bilen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i bilen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till bilen. Självrisken är 2 000 kr.

Ersätter reparation av plötsliga fel på olika komponenter i bilen som t.ex. motor, generator och batteri för drivning av el-/hybridbil.
Försäkringen gäller tills bilen blir 8 år eller har körts högst 12 000 mil. För Superbil gäller högst 10 år eller har körts högst 15 000 mil. För Miljöbilsförsäkring gäller högst 12 år eller har körts högst 17 000 mil. Självrisken är 2 000 kr om bilen körts högst 8 000 mil. Om bilen har körts mer än 8 000 mil och upp till 12 000 mil är självrisken 5 000 kr. Om bilen har körts mer än 12 000 mil är självrisken 8 000 kr.

Ersätter skador i bilens kupé och bagageutrymme som varit plötsliga och oförutsedda. Försäkringen ersätter även rengöring av tank i samband med tankning av annat bränsle än vad tillverkaren rekommenderar och förlust av bilnyckel/bilnyckelkort och nödvändig omkodning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter självrisken på Vagnskadeförsäkringen med upp till 6 000 kr om du råkar ut för en kollision med ett djur. Har du inte någon vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti ersätter vi reparationen av din bil med maximalt 6 000 kr.

Ersätter kostnader för transport av både bilen och passagerare om bilen stulits, skadats eller fått något annat driftstopp. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till bilen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter reparation av skador på din bil på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter kostnaden för miljöhyrbil om din bil inte kan användas på grund av en försäkringsskada. Du får ha hyrbil under den tiden som din bil är på verkstaden, dock längst 65 dagar. Vid hyra av bensin-/dieselbil betalar vi 75 % av dygns- och kilometerkostnaden. Vid hyra av el- eller hybridbil betalar vi 90 % av dygns- och kilometerkostnaden.

Tillägg Tillägg

Ger ersättning för personskador som förare och passagerare fått vid trafikolycka med den försäkrade bilen.

Tillägg Tillägg

Ersätter bärgning eller assistans om du inte kan köra vidare med din bil på grund av t ex trafikolycka, maskin- och elektronikskada, stöld, punktering eller något annat driftstopp. Du kan även få ersättning för en miljöhyrbil i upp till 3 dygn vid hyra av bensin-/dieselfordon om du befinner dig på en längre resa och inte kan köra vidare med din bil. Vid hyra av el- eller hybridbil får du ersättning i upp till 5 dygn.

Tillägg Tillägg

Miljöbilsförsäkring

Vi har tagit fram en miljöbilsförsäkring specifikt för dig som är ägare till en personbil eller lätt lastbil som är registrerad som elbil, laddhybrid eller elhybrid i Transportstyrelsens Vägtrafikregister. Med vår miljöbilsförsäkring får du ett skydd speciellt anpassat för din miljöbil.

Vår miljöbilsförsäkring har följande fördelar:

  • Maskin- och elektronikskada gäller med längre tidsintervall
  • Räddningsförsäkring – vi står för den kostnad som uppstår om din elbil får driftstopp på grund av elbrist
  • Elbatteri för drift – vi värderar bilens batterier till 100 % de första tre åren
  • Miljöhyrbil – om du hyr en el- eller hybridbil betalar vi 90 % av dygns- och kilometerkostnaden (normalt täcks 75 % av kostnaden) i upp till 65 dagar och din kostnad blir därmed endast 10 % av dygns- och kilometerkostnaden
  • Vägassistans – vid hyra av el- eller hybridbil kan du fortsätta din resa i maximalt fem dagar (ordinarie tid är tre dagar)

Läs mer här.

Vanliga frågor om vår bilförsäkring

Vilken bilförsäkring ska jag välja?

Du ska alltid välja den bilförsäkring som passar dig och din bil bäst. Om du kör en gammal bil som inte är värd särskilt mycket, kan det räcka med en trafikförsäkring. Annars bör du alltid se till att teckna minst en halvförsäkring. Om du har en helt ny bil som saknar vagnskadegaranti, rekommenderar vi att du tecknar en helförsäkring.

Vad gäller egentligen för bilförsäkring – vem får köra?

Bilförsäkringen gäller för dig som huvudförare och försäkringstagare, men också när du lånar ut din bil till andra. Det viktigaste är att försäkringen tecknas av den person som bilen är registrerad på. Du kan låna ut din bil, men om skada skulle uppstå vid utlåning, gäller försäkringen med samma villkor och omfattning som om det vore du själv som körde den.

Vad kostar bilförsäkring?

Fyll i ditt personnummer och ditt registreringsnummer i formuläret längst upp på sidan för att få veta vad vår bilförsäkring kostar för dig. Du kan välja att teckna antingen trafik-, halv- eller helförsäkring hos oss. Det går också att teckna vår försäkring Superbil som ger ytterligare skydd vid bland annat olycksfall, hyrbil och vägassistans. I våra bilförsäkringar ingår alltid trafikförsäkringsskatten.

Vilken bilförsäkring är bäst?

Den bästa bilförsäkringen är givetvis den som uppfyller dina krav och behov. Vår Superbil Helförsäkring är den som ger dig allra störst skydd.

Hur får jag en billigare bilförsäkring?

En bilförsäkring blir i regel billigare om du har en bil av en något äldre modell eftersom dessa ofta är billigare att reparera. Den avancerade tekniken i de nya bilarna gör att de blir dyrare att reparera. En helt ny bil är också mer stöldbegärlig än en bil som är äldre. Bilens märke och årsmodell kan alltså påverka priset på din bilförsäkring. Många försäkringsbolag har också en högre försäkringspremie för unga förare då de inte har samma körvana som äldre förare och oftare är involverade i olyckor i trafiken.

Bra att veta

I tabellen ovan beskriver vi innehållet i våra bilförsäkringar och vad som skiljer de olika försäkringarna åt. Ladda ner förköpsinformation om vår bilförsäkring.

I vårt produktblad hittar du allt du behöver veta om vår bilförsäkring. En sammanfattande och kortfattad beskrivning av vad som ingår i försäkringen ger dig svar på frågor om exempelvis vad försäkringen täcker.

Här hittar du de fullständiga villkoren för vår bilförsäkring. Om du får en skada ersätts du alltid enligt gällande villkor.

Gällande och fullständiga villkor:

Tidigare villkor:

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får betala i händelse av olycka eller skada på din bil.

Grundsjälvrisken framgår av ditt försäkringsbrev och av tabellen ovan. Ibland gäller särskilda självrisker som då finns angivna under respektive avsnitt i våra fullständiga villkor. Om flera skador inträffar vid samma tillfälle och ersättning ska betalas från flera delar i försäkringen, eller från andra privata sakförsäkringar som du har tecknade hos oss, exempelvis hemförsäkring, behöver du bara betala en självrisk (den högsta). Om trafikförsäkringen gäller med självrisk måste den alltid betalas utöver annan självrisk.

Har du svårt att välja den bästa bilförsäkringen för just din bil?

Kontakta oss så ger vi dig personlig service!

Kontakta kundservice