Bilförsäkring – 20 % rabatt vid köp online

Rabatten gäller endast när du får pris för din bil på vår hemsida.

När du klickar på knappen “Se ditt pris” godkänner du vår användning av dina uppgifter.

Topprankade försäkringar hos Konsumenternas.se

⭐ Vår bilförsäkring är rankad som #1 (bland grundprodukter)

⭐ Vår bilförsäkring Superbil får hela 4,4 av 5 i betyg (bland tilläggsprodukter)

Bilförsäkring miljömärkt med Bra Miljöval Försäkring

Bilförsäkring

Försäkra din bil med en topprankad bilförsäkring som är miljömärkt med Bra Miljöval. Vår bilförsäkring fungerar precis som andra försäkringar, men den är mycket bättre för miljön än andra försäkringar.

Hos oss på WaterCircles kan du enkelt teckna bilförsäkring direkt på hemsidan. Du kan också jämföra och få en översikt över vad de olika försäkringarna täcker i tabellen nedan. Om du också har en släpvagn bör du överväga att ge den ett extra skydd med vår släpvagnsförsäkring.

Teckna bilförsäkring med WaterCircles

Många vill ha en billig bilförsäkring och kan stirra sig blinda på priset. För oss är det viktigaste att försäkringen täcker dina behov. Hos oss har du möjlighet att välja bland flera olika försäkringsvarianter för din bil – bilförsäkringar som ger dig bra villkor.

Oavsett vilken bilmodell du har behöver du en bra försäkring. Läs mer om vilken av våra bilförsäkringar som passar bäst för dig och din bil genom att välja bland de olika bilmärkena nedan. Vi erbjuder fördelaktiga bilförsäkringar för de allra flesta bilmärken.

Audi

Audi tillverkar huvudsakligen premiumbilar i segmenten familjebilar, sportbilar och kompakta bilar – alla av hög kvalitet, god säkerhet och komfort. Teckna din Audi-försäkring hos WaterCircles och få en bra bilförsäkring.

Försäkra din Audi

BMW

BMW tillverkar bilar med fokus på körglädje och snygg design. Teckna en BMW-försäkring hos WaterCircles och känn full trygghet på vägarna samtidigt som du bidrar till en bättre miljö.

Försäkra din BMW

Ford

Ford är bilmärket från USA som revolutionerade bilbranschen med införandet av en effektiv produktionsprocess och teknologi av hög kvalitet och snälla priser. Teckna din Ford-försäkring hos WaterCircles för en prisvärd bilförsäkring.

Försäkra din Ford

Kia

Kia har flera populära modeller och syns allt oftare på de svenska vägarna; bilmärket förknippas med hållbarhet, kvalitet och tilltalande design. Teckna en miljövänlig Kia-försäkring hos WaterCircles och få en hållbar bilförsäkring.

Försäkra din Kia

Skoda

Skoda är en av Europas mest populära biltillverkare. När du tecknar en Skoda-försäkring hos WaterCircles kan du känna full trygghet bakom ratten och du bidrar samtidigt till ett mer hållbart samhälle.

Försäkra din Skoda

Tesla

Tesla är tillverkaren av elbilar som lockar miljömedvetna bilförare. Med en miljövänlig Tesla-försäkring hos WaterCircles får du en bilförsäkring som är anpassad efter dig och din bil.

Försäkra din Tesla

Volkswagen

Volkswagen är en av de dominerande biltillverkarna och ett av de vanligaste bilmärkena i Sverige. Teckna en Volkswagen-försäkring hos WaterCircles och få en bra bilförsäkring.

Försäkra din Volkswagen

Volvo

Volvo är den vanligaste bilen på de svenska vägarna. Teckna en Volvo-försäkring hos WaterCircles och få en skräddarsydd bilförsäkring som är snäll mot miljön och som ger dig trygghet.

Försäkra din Volvo

Jämför bilförsäkring

Fördelen med att teckna bilförsäkring online är att du enkelt kan jämföra olika försäkringar och välja den bästa bilförsäkringen för din bil. På WaterCircles har vi gjort det lätt för dig att jämföra bilförsäkringar för att du ska kunna fatta ett bra beslut om vilken försäkring som är bäst för dig och din bil.

Bilförsäkring – Pris

Hos oss kan du välja vilken typ av bilförsäkring du behöver – om du vill ha bilen helförsäkrad eller halvförsäkrad, och om du vill göra några tillägg. Du kan antingen kontakta oss via telefon för personlig service och få reda på ditt pris på bilförsäkring för just din bil, eller kontakta oss direkt här på vår hemsida.

Försäkring – Bil

Alla som har en bil behöver en försäkring. Det är, enligt lag, endast nödtvunget med trafikförsäkring, men du rekommenderas att teckna antingen halvförsäkring eller helförsäkring för att du ska vara trygg på vägarna. Köp bilförsäkring som passar din bil och din körning och sätt dig in i vad som skiljer halv- och helförsäkringen åt.

Halvförsäkring

Du behöver en halvförsäkring om du, antingen har en ny bil där du fortfarande har kvar vagnskadegaranti, eller om din bil är lite äldre och värdet inte längre är så högt. I vår halvförsäkring kan du få ersättning vid till exempel stenskott, bärgning, brand, inbrott och maskinskada.

Jämför våra Halvförsäkringar

Helförsäkring

Med vår helförsäkring får du allt som ingår i halvförsäkringen, samt en vagnskadeförsäkring som ersätter skador som uppkommer i samband med exempelvis trafikolycka eller skadegörelse. Trafikförsäkring som ersätter skador som du orsakar på annans egendom ingår alltid i både halv- och helförsäkring.

Jämför våra Helförsäkringar

Varför välja vår bilförsäkring

Topprankad

Vår bilförsäkring är topprankad på konsumenternas.se och får 4,4 av 5 i betyg.

Ett Bra Miljöval

Vår bilförsäkring har försetts med miljömärkningen Bra Miljöval. Det innebär att den fungerar precis som andra bilförsäkringar, men att den är mindre skadlig för miljön.

Läs mer om Bra Miljöval >

Superbil

Om du vill ha extra allt och en större trygghet kan du teckna vår försäkring Superbil, som finns som både halv- och helförsäkring.

Jämför innehållet i våra bilförsäkringar

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Superbil Halvförsäkring

Helförsäkring

Superbil Helförsäkring

När du äger en bil som du har i trafik måste du enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter bland annat personskador och skador på den andra bilen om din bil har varit orsaken till en kollision. Självrisken är normalt 0 kr. Krishjälp hos legitimerad psykolog ges med högst 10 behandlingstillfällen för försäkrad som råkar ut för trafikolycka. Försäkringen gäller utan självrisk.

Ersätter skador på din bil som har orsakats av brand, blixt, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 000 kr.

Ersätter skador på bilens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 1 500 kr men om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om bilen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i bilen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till bilen. Självrisken är 2 000 kr.

Ersätter reparation av plötsliga fel på olika komponenter i bilen som t.ex. motor, generator och batteri för drivning av hybrid-/elbil.
Försäkringen gäller tills bilen blir 8 år eller har körts högst 12 000 mil. Elbilar (ej hybridbilar) högst 10 år eller har körts högst 15 000 mil. Självrisken är 2 000 kr om bilen körts högst 8 000 mil och 5 000 kr om bilen körts mer än 8 000 mil.

Ersätter skador i bilens kupé och bagageutrymme som varit plötsliga och oförutsedda. Försäkringen ersätter även rengöring av tank i samband med tankning av annat bränsle än vad tillverkaren rekommenderar och förlust av bilnyckel/bilnyckelkort och nödvändig omkodning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter självrisken på Vagnskadeförsäkringen med upp till 6 000 kr om du råkar ut för en kollision med ett djur. Har du inte någon vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti ersätter vi reparationen av din bil med maximalt 6 000 kr.

Ersätter kostnader för transport av både bilen och passagerare om bilen stulits, skadats eller fått något annat driftstopp. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till bilen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter reparation av skador på din bil på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter kostnaden för miljöhyrbil om din bil inte kan användas på grund av en försäkringsskada. Du får ha hyrbil under den tiden som din bil är på verkstaden, dock längst 65 dagar. Vi betalar 75 % av dygns- och kilometerkostnaden.

Tillägg Tillägg

Ger ersättning för personskador som förare och passagerare fått vid trafikolycka med den försäkrade bilen.

Tillägg Tillägg

Ersätter bärgning eller assistans om du inte kan köra vidare med din bil på grund av t ex trafikolycka, maskinskada, stöld, punktering eller något annat driftstopp. Du kan även få ersättning för en miljöhyrbil i upp till 3 dygn om du befinner dig på en längre resa och inte kan köra vidare med din bil.

Tillägg Tillägg

Vanliga frågor om vår bilförsäkring

Vilken bilförsäkring ska jag välja?

Du ska alltid välja den bilförsäkring som passar dig och din bil bäst. Om du kör en gammal bil som inte är värd särskilt mycket, kan det räcka med en trafikförsäkring. Annars bör du alltid se till att teckna minst en halvförsäkring. Om du har en helt ny bil som saknar vagnskadegaranti, rekommenderar vi att du tecknar en helförsäkring.

Vad gäller egentligen för bilförsäkring – vem får köra?

Bilförsäkringen gäller för dig som huvudförare och försäkringstagare, men också när du lånar ut din bil till andra. Det viktigaste är att försäkringen tecknas av den person som bilen är registrerad på. Du kan låna ut din bil, men om skada skulle uppstå vid utlåning, gäller försäkringen med samma villkor och omfattning som om det vore du själv som körde den.

Vad kostar bilförsäkring?

Fyll i ditt personnummer och ditt registreringsnummer i formuläret längst upp på sidan för att få veta vad vår bilförsäkring kostar för dig. Du kan välja att teckna antingen trafik-, halv- eller helförsäkring hos oss. Det går också att teckna vår försäkring Superbil som ger ytterligare skydd vid bland annat olycksfall, hyrbil och vägassistans. I våra bilförsäkringar ingår alltid trafikförsäkringsskatten.

Vilken bilförsäkring är bäst?

Den bästa bilförsäkringen är givetvis den som uppfyller dina krav och behov. Vår Superbil Helförsäkring är den som ger dig allra störst skydd.

Hur får jag en billigare bilförsäkring?

En bilförsäkring blir i regel billigare om du har en bil av en något äldre modell eftersom dessa ofta är billigare att reparera. Den avancerade tekniken i de nya bilarna gör att de blir dyrare att reparera. En helt ny bil är också mer stöldbegärlig än en bil som är äldre. Bilens märke och årsmodell kan alltså påverka priset på din bilförsäkring. Många försäkringsbolag har också en högre försäkringspremie för unga förare då de inte har samma körvana som äldre förare och oftare är involverade i olyckor i trafiken.

Bra att veta

I tabellen ovan beskriver vi innehållet i våra bilförsäkringar och vad som skiljer de olika försäkringarna åt. Ladda ner förköpsinformation om vår bilförsäkring.

I vårt produktblad hittar du allt du behöver veta om vår bilförsäkring. En sammanfattande och kortfattad beskrivning av vad som ingår i försäkringen ger dig svar på frågor om exempelvis vad försäkringen täcker.

Här hittar du de fullständiga villkoren för vår bilförsäkring. Om du får en skada ersätts du alltid enligt gällande villkor.

Gällande och fullständiga villkor:

Tidigare villkor:

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får betala i händelse av olycka eller skada på din bil.

Grundsjälvrisken framgår av ditt försäkringsbrev och av tabellen ovan. Ibland gäller särskilda självrisker som då finns angivna under respektive avsnitt i våra fullständiga villkor. Om flera skador inträffar vid samma tillfälle och ersättning ska betalas från flera delar i försäkringen, eller från andra privata sakförsäkringar som du har tecknade hos oss, exempelvis hemförsäkring, behöver du bara betala en självrisk (den högsta). Om trafikförsäkringen gäller med självrisk måste den alltid betalas utöver annan självrisk.

Har du svårt att välja den bästa bilförsäkringen för just din bil?

Kontakta oss så ger vi dig personlig service!

Kontakta kundservice