Miljösmarta försäkringar för dig som JAK-medlem

Vill du ha en försäkring som ger dig trygghet och som samtidigt ser till att spara på jordens resurser så mycket som möjligt? Då är du varmt välkommen till oss!

Du som är JAK-medlem kan nu teckna bland annat bil-, boende- och olycksfallsförsäkringar som både ger dig en trygghet inför oförutsedda händelser och som tar ett stort ansvar för miljön. Våra Bra Miljövalsmärkta och miljösmarta försäkringar fungerar precis som andra försäkringar. Men även om skillnaden för dig blir minimal, är skillnaden för miljön rätt stor.

 

Informationsblad för JAK-medlemmar

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig!

Fyll i dina uppgifter, få pris och teckna bilförsäkring direkt!

När du klickar på knappen “Se ditt pris” godkänner du vår användning av dina uppgifter.

 

Bra Miljöval Bra Miljöval på köpet

Vår Bilförsäkring är miljömärkt med Bra miljöval. Det innebär att de fungerar precis som andra bilförsäkringar, men att den är mindre skadlig för miljön.

Mer om Bra Miljöval >

”Som en del i arbetet med att bli en helbank är det viktigt att kunna erbjuda förmåner till våra medlemmar som de verkligen kan ha användning av. Lika viktigt är det att vi samarbetar med organisationer som delar våra värderingar och synen på miljö och ett hållbart samhälle. För att erbjuda våra medlemmar sak- och olycksfallsförsäkringar har vi därför valt att samarbeta med försäkringsföretaget WaterCircles eftersom de har ett gediget miljöarbete och en hög servicenivå. Dessutom är WaterCircles ett av få försäkringsföretag i Sverige idag som är både miljöcertifierade med ISO 14001 och erbjuder försäkringar som är miljömärkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval.”

Sammy Almedal, VD JAK Medlemsbank

Bra Miljöval

Försäkringar som är ett Bra Miljöval

Våra Bilförsäkringar, Villaförsäkringar och Fritidshusförsäkringar är så pass mycket bättre för miljön än andra att de har blivit miljömärkta med Bra Miljöval. Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens miljömärkning som ställer tuffa krav på de produkter och tjänster som får märkningen.

Några exempel på hur vi lever upp till Naturskyddföreningens miljökrav:

  • Vi hanterar alla skador på ett så miljösmart sätt som möjligt
  • Vi är miljömedvetna när vi gör inköp av varor och tjänster
  • Vi hjälper våra försäkringstagare att bli mer miljömedvetna i sin vardag
  • Vi jobbar löpande med miljöutbildning för hela personalen med syfte att öka miljökunskapen och att minska företagets miljöpåverkan

Mer om Bra Miljöval >

Hur hänger miljö och försäkring egentligen ihop?

Jo, det förklaras på ett mycket enkelt och pedagogiskt sätt av Erik Haag i denna underhållande 80 sekunder långa film gjord av Naturskyddsföreningen.

JAK och WaterCircles berättar mer om sitt samarbete

I filmen nedan berättar JAK och WaterCircles hur de ser på sitt samarbete, hur försäkringar är miljösmarta och var försäkringsgivaren If kommer in i bilden.