Miljömärkta försäkringar för dig som medlem i Sveriges Biodlares Riksförbund

Som medlem i Biodlarna har du möjlighet att teckna förmånliga sakförsäkringar hos WaterCircles. Välj bland försäkringar för bl.a. bil, villa, hem, fritidshus och olycksfall. WaterCircles erbjuder försäkringar med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval och är ISO 14001 miljöcertifierade.

Dessutom erbjuder vi dig en medlemsanpassad försäkring mot amerikansk yngelröta som är en smittsam bisjukdom som kan drabba bisamhällen. Drabbas dina bin måste hela bisamhället förintas och som ägare är man enligt lag skyldig att se till att sjukdomen inte sprids. För att läsa mer om amerikansk yngelröta, besök Jordbruksverkets hemsida.

Som försäkringsbolag har vi sedan starten 2010 tagit ett aktivt ansvar för miljön. Vårt miljöarbete är en viktig del av de grundläggande värderingar som kännetecknar allt vi företar oss inom WaterCircles. Vi brukar säga att miljöarbetet och vår höga servicenivå är kärnan i vårt företag. Vår förhoppning är att sprida ytterligare ringar på vattnet i miljöfrågan genom att påverka såväl företag som konsumenter att ta sitt ansvar inom detta viktiga område. Läs gärna mer om vårt miljöarbete.

  • För att räkna ut pris och teckna försäkring för amerikansk yngelröta klicka HÄR.
  • För Skadeanmälan, Förköpsinformation, Villkor, Autogiroansökan m.m. klicka HÄR.

 

Kontakta oss

Ytterligare information

Här hittar du vår förköpsinformation (våra villkor i korthet), fullständiga villkor samt blanketter för skadeanmälan och autogiroansökan. Om du har någon fråga är du varmt välkommen att kontakta oss!

Blanketter

Motorfordon – skada
Motorfordon – stöldskada
Motorfordon – inbrott, brand, skadegörelse, stöld *
Olycksfall
Resa
Villa- Hem och Fritidshus
Båt *

*För dokument som inte skickas in per post: Fyll i dokumentet grundligt, klicka på ”Skriv ut” och skriv ut (spara) dokumentet som PDF-fil på datorn. Om du sparar dokumentet som vanligt (klickar på ”spara som”) finns risk att informationen du fyllt i inte sparas.

Så här gör du för att ansöka om autogiro

Du kan välja att betala dina försäkringar via autogiro månadsvis, halvårsvis eller helårsvis. Ansök om autogiro genom ett av följande alternativ:

Observera att det tar cirka en vecka för ansökan att bli godkänd.

För övriga betalningsalternativ, klicka här.

Med servicekortet har du ett intyg på att du har en hemförsäkring där en reseförsäkring ingår. Nedan hittar du ditt servicekort som är bra att ta med dig när du ska ut och resa. För mer information om servicekort och vad du bör tänka på inför din resa, klicka här.

Servicekort (PDF)