Husvagnsförsäkring

Med vår husvagnsförsäkring får du en bra försäkring för din husvagn samt för dina saker som du har med dig på resan.

Om du tecknar både din bilförsäkring för dragbilen och din husvagnsförsäkring hos oss får du ersättning med 300 kr/dygn i upp till 25 dagar om du på grund av en skada behöver avbryta din resa. Vi ersätter också dina saker du har med dig i husvagnen om de skadas eller förloras vid t.ex. inbrott eller brand i husvagnen. Du kan få ersättning på upp till 20 000 kr. Drabbas du av stenskott på vindrutan så ersätter vi kostnaden för reparationen av glasskadan. Du betalar 0 kr i självrisk. Läs mer om vad som ingår i vår husvagnsförsäkring lite längre ned.

Försäkring för husvagn för skönare semester

En försäkring för husvagn ger dig skydd och trygghet i händelse av olycka eller skada som kan inträffa när du är ute med din husvagn. Du slipper oroa dig för att semesterkassan ska ätas upp av oväntade händelser som kan drabba din husvagn och kan istället njuta av semestern när du är ute och reser. En husvagn är en värdefull investering och för många är det också ens hem under semestern. Därför är det en investering som du vill skydda – det gör du med en försäkring för husvagn hos WaterCircles.

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi med ett pris till dig.

  • (ABC123) eller (ABC12D)

Varför du ska teckna försäkring för husvagn hos WaterCircles

0 kr i självrisk vid glasreparation

Om rutan på husvagnen går att laga slipper du betala självrisk när du har råkat ut för ett stenskott.

Dina saker är försäkrade

Dina saker som du har med dig är försäkrade upp till 20 000 kr.

Hjälp dygnet runt

Oavsett vilken tid på dygnet som du behöver oss finns vi här för dig. Vår skadejour har öppet dygnet runt om du råkar ut för en akut skada.

Jämför och teckna bästa husvagnsförsäkring för dig

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Halvförsäkring

Helförsäkring

Ersätter skador som uppstått på husvagnen på grund av brand, åska, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter skador på husvagnens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 35 % av kostnaden (lägst 1 500 kr) och om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om husvagnen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i husvagnen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till husvagnen. Självrisken är 2 000 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till husvagnen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter dina saker du har med dig i husvagnen om de skadas eller förloras vid t ex inbrott eller brand i husvagnen. Du kan få ersättning med upp till 20 000 kr (stöldbegärliga saker upp till 10 000 kr). Självrisken är 2 000 kr.

Har du både dragbilen och husvagnen försäkrade hos oss får du ersättning med 300 kr/dygn i upp till 25 dagar om du på grund av en skada behöver avbryta din resa. Självrisken är 0 kr.

Ersätter skadestånd som du kan bli krävd på i egenskap som ägare till husvagnen. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter skador på husvagnen på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter skador orsakade av läckage från vattentank eller ledningssystem. Gäller husvagnar som är högst 8 år. Självrisk är den du valt för vagnskadeförsäkringen (3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr).

Lösegendomsskada: utökat skydd för stöldbegärlig egendom som förvaras i Husvagnen upp till 20 000 kr(egendom får lämnas utan tillsyn i upp till 7 dygn). För personlig lösegendom i förtält upp till 20 000 kr. Stölden måste skett vid resa eller vistelse utanför hemorten (egendomen får lämnas utan tillsyn i högst 1 dygn). Självrisken är 2 000 kr. Ger dig möjlighet till extra ersättning på upp till 20 000 kr om du skadar eller förlorar saker som är stöldbegärliga.
Maskin och elektronikskada i boendedel: för husvagn som är högst 8 år ersätts maskin- och elektronikskada i boendedel. Självrisken är:
– yngre än 5 år – 2 000 kr,
– äldre än 5 år – 5 000 kr.

Tillägg Tillägg

Har du frågor om vår husvagnsförsäkring eller vill få pris direkt?
Ring oss gärna på: 010-4900 999

Vanliga frågor om husvagnsförsäkring

Måste man försäkra husvagn?

Det finns ingen specifik trafikförsäkring för husvagnar eftersom dragbilens trafikförsäkring täcker eventuella personskador eller skador på andras egendom vid en trafikolycka. Med andra ord finns det inget obligatoriskt krav på att trafikförsäkra sin husvagn. Vi rekommenderar dock att teckna en husvagnsförsäkring för att du ska kunna känna dig trygg om något händer.

Vad kostar husvagnsförsäkring?

En husvagnsförsäkring kan kosta allt från ett par hundralappar till en tusenlapp per år. Priset beror på flera olika faktorer, bland annat husvagnsmodell, hur hög självriskbeloppet är, försäkringsomfattning och var du bor.

Bra att veta om vår försäkring för husvagn

I tabellen ovan beskriver vi innehållet i vår Husvagnsförsäkring och vad som skiljer de olika omfattningarna åt. Här kan du även ladda ner ett PDF-dokument med förköpsinformation om vår Husvagnsförsäkring. Förköpsinformation om vår Husvagnsförsäkring (PDF)

Här hittar du de fullständiga villkoren för vår Husvagnsförsäkring. Om du får en skada ersätts du alltid enligt gällande villkor.

Fullständiga villkor för vår Husvagnsförsäkring (PDF)

Tidigare villkor: Villkor 2019-11-01 (PDF) Villkor 2017-11-01 (PDF) Villkor 2014-12-15 (PDF) Villkor 2014-04-01 (PDF) Villkor 2012-10-01 (PDF) Villkor 2011-07-01 (PDF) Villkor 2011-02-01 (PDF)

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får betala. Grundsjälvrisken framgår av ditt försäkringsbrev och av tabellen ovan. Ibland gäller särskilda självrisker och då finns dessa angivna under respektive avsnitt i våra fullständiga villkor. Om flera skador inträffar vid samma tillfälle och ersättning ska betalas från flera delar i försäkringen eller från andra privata sakförsäkringar du har tecknade hos oss, t ex Hemförsäkring, behöver du bara betala en självrisk (den högsta).

Behöver du hjälp med att välja hemförsäkring?

Ställ dina frågor till oss så hjälper vi dig personligen!

Till Kundservice