Miljöbilsförsäkring

Vår miljöbilsförsäkring är en skräddarsydd bilförsäkring särskilt framtagen för dig som kör en laddhybrid, elbil eller elhybrid.

Vi erbjuder en miljöbilsförsäkring specifikt för dig som är ägare till en personbil eller lätt lastbil som är registrerad som elbil, laddhybrid eller elhybrid i Transportstyrelsens vägtrafikregister. Med vår försäkring för laddhybrid, elhybrid och elbil får du ett skydd speciellt anpassat för din bil.

Vår miljöbilsförsäkring har följande fördelar:

  • Maskin- och elektronikskada gäller med längre tidsintervall
  • Räddningsförsäkring – vi står för den kostnad som uppstår om din elbil får driftstopp på grund av elbrist
  • Elbatteri för drift – vi värderar bilens batterier till 100 % de första tre åren
  • Miljöhyrbil – om du hyr en el- eller hybridbil betalar vi 90 % av dygns- och kilometerkostnaden (normalt täcks 75 % av kostnaden) i upp till 65 dagar och din kostnad blir därmed endast 10 % av dygns- och kilometerkostnaden
  • Vägassistans – vid hyra av el- eller hybridbil kan du fortsätta din resa i maximalt fem dagar (ordinarie tid är tre dagar)

Köp miljöbilsförsäkring

När du tecknar en miljöbilsförsäkring för elhybrid, laddhybrid och elbil, enligt klassificeringen i Transportstyrelsens vägtrafikregister får du automatiskt en miljöbilsförsäkring (baserat på ditt registreringsnummer).Teckna din försäkring direkt här på hemsidan eller ring eller mejla oss så hjälper vi dig. Du kan jämföra våra olika försäkringar och dess innehåll i tabellen nedan.

Få rabatt när du tecknar vår miljöbilsförsäkring

Vi på WaterCircles vill gärna uppmuntra till att leva så hållbart som möjligt. Därför ger vi en extra rabatt till dig som väljer att teckna en din laddhybrid, elhybrid eller elbil genom vår miljöbilsförsäkring. Vi vill helt enkelt att det ska löna sig att tänka hållbart. Väljer du vår miljöbilsförsäkring ger vi dig:

  • 10 % rabatt om du kör en elbil
  • 5 % rabatt om du kör en laddhybrid
  • 2 % rabatt om du kör en elhybrid

Rabatten är redan avdragen på det pris du får från oss när du tecknar din miljöbilsförsäkring online, eller genom vår kundservice. Det innebär att slutpriset för en försäkring för din elbil online är rabatterat med hela 30 %.

Minst 20 % rabatt vid köp online

Rabatten gäller endast när du får pris för din bil på vår hemsida.
När du klickar på knappen “Se ditt pris” godkänner du vår användning av dina uppgifter.

⭐ Topprankade försäkringar av Konsumenternas Försäkringsbyrå

Rätt försäkring för din laddhybrid, elhybrid eller elbil

Alla som har en bil behöver en försäkring – laddhybrid-, elhybrid och elbilar är inget undantag. Enligt lag är det endast krav på att du har en trafikförsäkring, men det rekommenderas att även teckna en halv- eller helförsäkring för att du ska vara helt trygg ute på vägarna. Köp den bilförsäkring som passar din bil och dina behov, samt sätt dig in i vad som skiljer halv- och helförsäkringar åt.

Halvförsäkring

En halvförsäkring passar dig som har en ny bil där du fortfarande har kvar vagnskadegarantin, eller om din bil är lite äldre och värdet inte längre är så högt. I vår halvförsäkring kan du få ersättning vid till exempel bärgning, stenskott, brand, inbrott och maskinskada.

Läs mer om våra Halvförsäkringar

Helförsäkring

Vår helförsäkring innefattar allt som ingår i halvförsäkringen samt en vagnskadeförsäkring som ersätter skador som uppkommer i samband med exempelvis trafikolycka eller skadegörelse. Trafikförsäkring – som ersätter skador som du orsakat på någon annans egendom – ingår alltid i både halv- och helförsäkring.

Läs mer om våra Helförsäkringar

Varför välja vår miljöbilsförsäkring

Topprankad bilförsäkring

Vår bilförsäkring är topprankad på konsumenternas.se!

Hjälp dygnet runt

Oavsett vilken tid på dygnet som du behöver oss finns vi här för dig. Vår skadejour har öppet dygnet runt om du skulle drabbas av en plötslig skada.

Superbil

Vår bilförsäkring Superbil innehåller i stort sett allt som du behöver av en bilförsäkring. Den finns som både halv- och helförsäkring.

Jämför innehållet i våra bilförsäkringar

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Superbil Halvförsäkring

Helförsäkring

Superbil Helförsäkring

När du äger en bil som du har i trafik måste du enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter bland annat personskador och skador på den andra bilen om din bil har varit orsaken till en kollision. Krishjälp hos legitimerad psykolog ges med högst 10 behandlingstillfällen för försäkrad som råkar ut för trafikolycka. Försäkringen gäller med 1 000 kr i självrisk.

Ersätter skador på din bil som har orsakats av brand, blixt, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 000 kr.

Ersätter skador på bilens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 1 500 kr men om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om bilen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i bilen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till bilen. Självrisken är 2 000 kr.

Ersätter reparation av plötsliga fel på olika komponenter i bilen som t.ex. motor, generator och batteri för drivning av el-/hybridbil.
Försäkringen gäller tills bilen blir 8 år eller har körts högst 12 000 mil. För Superbil gäller högst 10 år eller har körts högst 15 000 mil. För Miljöbilsförsäkring gäller högst 12 år eller har körts högst 17 000 mil. Självrisken är 2 000 kr om bilen körts högst 8 000 mil. Om bilen har körts mer än 8 000 mil och upp till 12 000 mil är självrisken 5 000 kr. Om bilen har körts mer än 12 000 mil är självrisken 8 000 kr.

Ersätter skador i bilens kupé och bagageutrymme som varit plötsliga och oförutsedda. Försäkringen ersätter även rengöring av tank i samband med tankning av annat bränsle än vad tillverkaren rekommenderar och förlust av bilnyckel/bilnyckelkort och nödvändig omkodning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter självrisken på Vagnskadeförsäkringen med upp till 6 000 kr om du råkar ut för en kollision med ett djur. Har du inte någon vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti ersätter vi reparationen av din bil med maximalt 6 000 kr.

Ersätter kostnader för transport av både bilen och passagerare om bilen stulits, skadats eller fått något annat driftstopp. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till bilen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter reparation av skador på din bil på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter kostnaden för miljöhyrbil om din bil inte kan användas på grund av en försäkringsskada. Du får ha hyrbil under den tiden som din bil är på verkstaden, dock längst 65 dagar. Vid hyra av bensin-/dieselbil betalar vi 75 % av dygns- och kilometerkostnaden. Vid hyra av el- eller hybridbil betalar vi 90 % av dygns- och kilometerkostnaden.

Tillägg Tillägg

Ger ersättning för personskador som förare och passagerare fått vid trafikolycka med den försäkrade bilen.

Tillägg Tillägg

Ersätter bärgning eller assistans om du inte kan köra vidare med din bil på grund av t ex trafikolycka, maskin- och elektronikskada, stöld, punktering eller något annat driftstopp. Du kan även få ersättning för en miljöhyrbil i upp till 3 dygn vid hyra av bensin-/dieselfordon om du befinner dig på en längre resa och inte kan köra vidare med din bil. Vid hyra av el- eller hybridbil får du ersättning i upp till 5 dygn.

Tillägg Tillägg

Vanliga frågor om försäkring för miljöbil

Vad är en miljöbilsförsäkring?

En försäkring för miljöbil är en typ av bilförsäkring som är utformad med särskilda fördelar för förare som kör en elbil, laddhybrid eller elhybrid. Detta inkluderar bilar som har lägre utsläpp av koldioxid och förorenande ämnen än helt fossildrivna bilar.

Vilka bilar kvalificerar sig för en miljöbilsförsäkring?

Bilar som har lägre utsläpp av koldioxid och andra förorenande ämnen kvalificerar sig vanligtvis för en miljöbilsförsäkring. Detta inkluderar elbilar, laddhybrider och elhybrider i Transportstyrelsens vägtrafikregister

Vilka faktorer påverkar kostnaden?

Precis som med alla andra bilförsäkringar påverkas kostnaden för en miljöbilsförsäkring av flera olika faktorer, inklusive förarens ålder, bilens värde och ålder samt antalet körda kilometer per år.

Bra att veta

Ladda ner förköpsinformation om vår bilförsäkring och läs mer om vad den innehåller.

I vårt produktblad hittar du allt du behöver veta om vår bilförsäkring – en kortfattad beskrivning av vad försäkringen innefattar.

Här hittar du de fullständiga villkoren för vår bilförsäkring. Om du får en skada ersätts du alltid enligt gällande villkor.

Gällande och fullständiga villkor:

Tidigare villkor:

I händelse av en skada på din bil eller vid olycka är självrisken den del av kostnaden som du själv får betala.

I tabellen ovan och i ditt försäkringsbrev kan du läsa om grundsjälvrisken. Särskilda självrisker kan förekomma men dessa finns då angivna under respektive avsnitt i våra fullständiga villkor. Du behöver bara betala en självrisk om det skulle vara så att flera skador inträffar vid samma tillfälle och att ersättning ska betalas från flera delar av försäkringen, eller från andra privata sakförsäkringar som du har tecknade hos oss, exempelvis, hemförsäkring. Du behöver då bara betala en självrisk, den högsta. I det fall trafikförsäkringen gäller med självrisk behöver den betalas utöver annan självrisk.

Har du svårt att välja den bästa bilförsäkringen för just din bil?

Kontakta oss så ger vi dig personlig service!

Kontakta kundservice