Husbilsförsäkring

Med vår husbilsförsäkring får du en bra försäkring både för husbilen och för dina saker som du har med dig på resan.

WaterCircles husbilsförsäkring ger dig ersättning med 300 kr/dygn i upp till 25 dagar om du på grund av en skada behöver avbryta din resa. Vi ersätter också dina saker du har med dig i husbilen om de skadas eller förloras vid t.ex. inbrott eller brand i husbilen. Du kan få ersättning på upp till 20 000 kr. Drabbas du av stenskott på vindrutan så ersätter vi kostnaden för reparationen av glasskadan. Du betalar 0 kr i självrisk. Läs mer om vad som ingår i vår husbilsförsäkring lite längre ned.

Obligatoriskt med husbilsförsäkring

Du som har en husbil måste enligt lag ha en husbilsförsäkring som inkluderar en trafikförsäkring. Den ger dig ersättning för personskador och materiella skador som du har orsakat andra vid olycka. Utöver trafikförsäkringen rekommenderar vi att du också väljer att teckna en halv- eller helförsäkring. Då kan du bland annat få ersättning för skador på din egen husbil till följd av brand eller stenskott och vid stöld eller inbrottsförsök. Precis som när du ska teckna bilförsäkring med andra ord.

Med en husbilsförsäkring kan du däremot också få ersättning för reseavbrott orsakad av skada samt förlust och skada på personlig lösegendom. Om du inte redan har en olycksfallsförsäkring hos oss, kan du teckna ett tillägg som ger ersättning för personskador på både förare och passagerare.

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi med ett pris till dig.

  • (ABC123) eller (ABC12D)

Husbilsförsäkring med bra förmåner

0 kr i självrisk vid glasreparation

Om rutan på husbilen går att laga slipper du betala självrisk när du har råkat ut för ett stenskott.

Dina saker är försäkrade

Dina saker som du har med dig är försäkrade upp till 20 000 kr.

Hjälp dygnet runt

Oavsett vilken tid på dygnet som du behöver oss finns vi här för dig. Vår skadejour har öppet dygnet runt.

Jämför innehållet i våra husbilsförsäkringar

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Helförsäkring

När du äger en husbil som är i trafik måste du enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter bland annat personskador och skador på det andra fordonet om din husbil har varit orsaken till en kollision. Självrisken är normalt 1 000 kr. Krishjälp hos legitimerad psykolog ges med högst 10 behandlingstillfällen för försäkrad som råkar ut för trafikolycka. Försäkringen gäller utan självrisk.

Ersätter skador som uppstått på din husbil på grund av brand, åska, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter skador på husbilens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 35 % av kostnaden (lägst 1 500 kr) och om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om husbilen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i husbilen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till husbilen. Självrisken är 2 000 kr. Är husbilen utrustad med elektronisk startspärr halveras självrisken om hela husbilen blir stulen.

Ersätter reparation av plötsliga fel på olika komponenter i husbilen som t ex motor, generator och växellåda. Försäkringen gäller tills husbilen är 8 år gammal eller har körts 12 000 mil. Självrisken är 2 000 kr om bilen körts högst 8 000 mil. Om bilen har körts mer än 8 000 mil och upp till 12 000 mil är självrisken 5 000 kr.

Ersätter kostnader för transport av både husbilen och passagerare om husbilen har stulits, skadats eller fått något annat driftstopp som gör att du inte kan köra vidare med husbilen. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till husbilen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter dina saker du har med dig i husbilen om de skadas eller förloras vid t ex inbrott eller brand i husbilen. Du kan få ersättning med upp till 20 000 kr (stöldbegärliga saker upp till 10 000 kr). Självrisken är 2 000 kr.

Ger dig ersättning dig med 300kr/dygn i upp till 25 dagar om du på grund av en skada behöver avbryta din resa med husbilen. Självrisken är 0 kr.

Ersätter skador på husbilen på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter skador orsakade av läckage från vattentank eller ledningssystem. Gäller husbilar som är högst 8 år. Självrisk är den du valt för vagnskadeförsäkringen (3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr).

Ger ersättning för personskador som förare och passagerare fått vid trafikolycka med den försäkrade husbilen.

Tillägg Tillägg

Ersätter bärgning eller assistans om du inte kan köra vidare med husbilen på grund av t ex trafikolycka, maskinskada, stöld, punktering eller något annat driftstopp. Självrisken är 0 kr.

Tillägg Tillägg

Lösegendomsskada: utökat skydd för stöldbegärlig egendom som förvaras i Husbilen upp till 20 000 kr (egendom får lämnas utan tillsyn i upp till 7 dygn) För personlig lösegendom i förtält upp till 20 000 kr. Stölden måste skett vid resa eller vistelse utanför hemorten (egendomen får lämnas utan tillsyn i högst 1 dygn). Självrisken är 2 000 kr.
Kollision med djur: vid kollision med djur ersätts självrisk i Vagnskadeförsäkring med upp till 6 000 kr. Saknas vagnskadeförsäkring ersätts högst 6 000 kr.
Maskin och elektronikskada i boendedel: för husbil som är högst 8 år ersätts maskin- och elektronikskada i boendedel. Självrisken är:
– yngre än 5 år – 2 000 kr,
– äldre än 5 år – 5 000 kr.

Tillägg Tillägg

Har du frågor om vår husbilsförsäkring eller vill få pris direkt?
Ring oss gärna på: 010-4900 999

Bra att veta

I tabellen ovan beskriver vi innehållet i vår Husbilsförsäkring och vad som skiljer de olika omfattningarna åt. Här kan du även ladda ner ett PDF-dokument med förköpsinformation om vår Husbilsförsäkring. Förköpsinformation om vår Husbilsförsäkring (PDF)

Här hittar du de fullständiga villkoren för vår Husbilsförsäkring. Om du får en skada ersätts du alltid enligt gällande villkor.

Fullständiga villkor för vår Husbilsförsäkring (PDF)

Tidigare villkor: Villkor 2019-11-01 (PDF) Villkor 2017-11-01 (PDF) Villkor 2014-12-15 (PDF) Villkor 2014-04-01 (PDF) Villkor 2012-10-01 (PDF) Villkor 2011-07-01 (PDF) Villkor 2011-02-01 (PDF)

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får betala. Grundsjälvrisken framgår av ditt försäkringsbrev och av tabellen ovan. Ibland gäller särskilda självrisker och då finns dessa angivna under respektive avsnitt i våra fullständiga villkor. Om flera skador inträffar vid samma tillfälle och ersättning ska betalas från flera delar i försäkringen eller från andra privata sakförsäkringar du har tecknade hos oss, t ex hemförsäkring, behöver du bara betala en självrisk (den högsta). Om trafikförsäkringen gäller med självrisk måste den alltid betalas utöver annan självrisk.

Behöver du hjälp med att välja hemförsäkring?

Ställ dina frågor till oss så hjälper vi dig personligen!

Till Kundservice