Hem      Kundservice      Bra att veta   

Förlängt reseskydd

Om du ska ut och resa och behöver utöka antal dagar som din reseförsäkring är giltig så behöver du teckna ett förlängt reseskydd hos oss. Reseförsäkringen ingår i din hemförsäkring och skyddar dig och de som ingår i hemförsäkringen.

Läs mer Få pris

Om du vill få reda på vad ett förlängt reseskydd kommer att kosta för din resa, vänligen fyll i dina uppgifter här bredvid och skicka in en offertförfrågan. Innan du gör det önskar vi dock att du läser igenom och försäkrar dig om att nedan kriterier är uppfyllda.

  • Du har en giltig hemförsäkring hos oss under hela den period som du kommer att vara ute och resa.
  • Du förlänger ditt reseskydd innan de dagar som ingår i din reseförsäkring via hemförsäkringen löper ut.
  • Du har läst igenom och följer UD:s rekommendationer.

Observera följande:

  • Vi kan endast utfärda offerter på hela reseperioder, vi kan inte ge pris per dag.
  • Det förlängda reseskyddet betalas endast vid ett tillfälle och går inte att dela upp. Reseskyddet betalas på samma sätt som dina andra försäkringar hos oss, t.ex. via autogiro, pappersfaktura eller Kivra.
  • Varje offertförfrågan rörande förlängt reseskydd handläggs individuellt och det kan därför ta något längre tid än 24 timmar att besvara din förfrågan.
  • Det kan finnas tillfällen då vi vid riskbedömning kommer fram till att vi inte kan erbjuda en försäkring. Anledningen till detta kan t.ex. bero på att vi bedömer att risken för försäkringsfall är betydligt större än normalt eller att det finns någon annan särskild omständighet.
  • Försäkringen gäller inte vid affärsresor eller expeditioner.

Råd innan avresa

Vi rekommenderar dig att läsa och följa UD:s rekommendationer avseende ditt resmål.

Om du inte vill åka på en redan planerad eller bokad resa behöver du kontakta ditt rese- eller flygbolag för att ta reda på vilka rättigheter du har att avboka eller omboka din resa. Ditt reseskydd i hemförsäkringen eller din tilläggsförsäkring Resextra ersätter inte avbokning av en redan bokad resa utifrån ovan händelse.

Fler tips och råd finns att läsa på SOS hemsida.

Vill du få pris på förlängt reseskydd?

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi med ett pris till dig.