Miljösmarta leverantörer

Vi köper in varor och tjänster för stora summor varje år, både till oss själva och till våra försäkringstagare i samband med skada. Därför är vi noga med att hitta de underleverantörer som är bäst ur miljösynpunkt.

Detta gör vi bland annat genom att i första hand prioritera leverantörer som är miljöcertifierade, har miljömärkta produkter eller tjänster, eller på annat sätt kan visa att de har ett etablerat och strukturerat miljöarbete på plats.

Exempelvis kollar vi om budfirman och städfirman vi använder är miljöcertifierade, pappret vi använder för trycksaker är Svanenmärkt, elen märkt Bra Miljöval och att kaffet är KRAV-märkt. Och när vi som jobbar på WaterCircles firar något speciellt på kontoret så kalasar vi helst på ekologisk mat och dryck.

Våra leverantörer

Vi köper varor och tjänster av följande miljösmarta leverantörer. Klicka dig vidare för att läsa om vilka miljökrav vi har när vi väljer leverantörer för att reparera din skada miljösmart.

Våra leverantörer

Vi köper varor och tjänster av följande miljösmarta leverantörer.
Klicka dig vidare för att läsa om vilka miljökrav vi har när vi väljer leverantörer för att reparera din skada miljösmart.

Miljöbud
Vi har valt att använda miljöbud eftersom de är certifierade enligt Svensk Miljöbas med Stockholms Stads Miljödiplom och deras budbilstransporter är märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval.

Breddens städ
Vi har valt att använda Breddens ekonomi städ AB eftersom de är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Hos oss använder de enbart miljömärkta städprodukter, pappershanddukar samt toalett- och kökspapper.

Staples
Vi använder Staples för bland annat trycksaksproduktion och har alltid som krav att få använda någon av deras miljöcertifierade underleverantörer, samt att trycket alltid ska göras på Svanenmärkt papper.

Arkitektkopia
Vi använder Arkitektkopia för olika former av trycksaksproduktion där kravet alltid är att trycka på Svanenmärkt papper. Grunden för Arkitektkopias miljöarbete bygger på ISO 14001.

Office Depot
Vårt kontorsmaterial beställer vi ifrån Office Depot som är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Kontorspapper och kuvert är alltid miljömärkt med Svanen.

Kaffe
Office Depot
Vi köper alltid ekologiskt och KRAV-märkt kaffe till kontoret. Detta levereras från Office Depot som även är miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Te
Vi har tyvärr inte hittat en leverantör som kan erbjuda och leverera KRAV-märkt eller ekologiskt te till oss. Känner du till någon som kan leverera det? Tipsa gärna vår inköpsansvarige Sonja Svart på .

Frukt & mjölk
Coor Service Management
Vår frukt och mjölk som vi köper till kontoret är till minst 90 % ekologisk. Frukten och mjölken levereras ifrån Coor Service Management, som även är miljöcertifierat enligt ISO 14001 och samordnar leveransen med våra kontorsgrannar.

När vi tar oss runt i Sverige försöker vi alltid efter att åka spårbunden trafik, oftast blir det med SJ vars resor är miljömärka med Bra Miljöval. Inom Stockholmsområdet reser vi oftast kollektivt med SL för att minska resans miljöpåverkan genom att dela den med andra.

När vi köper in datorer, eller tillbehör till datorer, väljer vi främst begagnat eller miljömärkta alternativ. För begagnade datorer använder vi Greentech och när vi köper in nya datorer försöker vi främst alternativ som är ENERGY STAR-godkända eller är EPEAT-märkta.

Vi har el märkt med Bra Miljöval via vårt hyresavtal med Svea Real. Dom levererar alltid 100 % miljömärkt el till sina hyresgäster.