lkommen till Caravan Försäkring

Det mesta av det bästa – bara för medlemmar

Anmäl ditt intresse Anmäl skada

Skräddarsydda försäkringar för dig som Caravan Club-medlem

Är du ute efter skräddarsydda försäkringar anpassade efter just dig och dina behov och som samtidigt ger dig den trygghet och säkerhet som du behöver? Då är du varmt välkommen att teckna dina försäkringar hos oss! Caravan Försäkring är ett samarbete mellan Caravan Club of Sweden och WaterCircles Försäkring och vi erbjuder unikt för Caravan Clubs medlemmar attraktiva försäkringar för bl.a. husvagn, husbil, hem, olycksfall och bil. Våra försäkringar är framtagna tillsammans med Caravan Club och ger dig som medlem möjlighet att teckna förmånliga försäkringar.

Våra Superförsäkringar

Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla våra villkor och är alltid lyhörda för medlemmarnas synpunkter. Allt i syfte att göra våra villkor så attraktiva som möjligt. En stor andel av våra kunder har också förstått fördelarna med våra Superförsäkringar som vi erbjuder för husvagn, husbil, bil, hem och villa. Väljer du en av dessa försäkringar så ingår ”extra allt”, dvs. alla de tillägg som du normalt behöver teckna separat. Detta ger dig som kund en extra trygghet.

Kontakta oss

Har du frågor om Caravan Försäkring?

Kontakta oss här

Klicka här för att läsa mer om intyg vid resa, förlängt reseskydd, betalningsalternativ m.m.

Intresseanmälan Caravan Försäkring

Anmäl ditt intresse för Caravan Försäkring här! Vi kommer att kontakta dig och tillsammans gå igenom ditt försäkringsbehov.

*” anger obligatoriska fält

ÅÅÅÅ streck MM streck DD
Fyll i den tid du vill bli uppringd (mellan 08.30 - 16.30)
:

Våra försäkringar

Har du råkat ut för en skada?

Då kan du enkelt fylla i din skadeanmälan här på vår hemsida. Det går också bra att mejla eller att ringa oss. Vi finns här för dig!

Anmäl skada

Speciellt för dig som Caravan club-medlem

 • Skräddarsydda försäkringar!
  Våra superförsäkringar SuperHusbil och SuperHusvagn är speciellt framtagna för Caravan Clubs medlemmar och innebär fulltankade villkor som låter dig koppla av på dina resor, vi tar hand om olyckan om den är framme.
 • Vi älskar när du samlar dina försäkringar hos oss!
  Därför ger vi dig rabatt på dina försäkringar om du tecknar flertalet hos oss, för vi vill ta hand om dig på alla sätt och vis. Enklare. Mer prisvärt. Smartare.

Vår husbilsförsäkring

Den 1:a april 2021 uppdaterade vi vårt motorfordonsvillkor. I samband med denna uppdatering förändrade vi vår husbilsförsäkring till att ha en s.k. årsförsäkring. En avställningsförsäkring (även kallad garageförsäkring) finns alltså inte längre som ett teckningsalternativ för husbil. Årsförsäkringen har samma försäkringsomfattning som tidigare när husbilen var i trafik. Den kommer också att gälla året runt med samma omfattning, även om fordonet ställs av i Vägtrafikregistret.

Vi har sammanställt ett antal ”frågor och svar” i samband med denna förändring för att förklara mer ingående vad det innebär. Du hittar dem här tillsammans med en kortare film där Lasse Lindström, Vice riksordförande i Caravan Club och Håkan Nybäck, Pris- och produktansvarig för Caravan Försäkring, berättar mer.

Ytterligare information

Du väljer själv hur du vill betala dina försäkringar hos oss – helår, halvår eller månadsvis och om du vill betala med E-faktura, via autogiro eller Kivra.

Vi vill dock göra dig uppmärksam på att om du är ny försäkringstagare hos oss så kommer din första faktura ha en fakturaavgift på 35 kr. Betalas inte premien inom rätt tid så tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr.

Vi vill dock göra dig uppmärksam på att om du är ny försäkringstagare hos oss, så behöver du betala den första månaden manuellt med den faktura som kommer att skickas hem till din postadress. Betalas inte premien inom rätt tid så tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr.

Se samtliga fakturaavgifter och betalningsalternativ nedan.

Ansök om autogiro

Välj ett av följande alternativ:

 • Snabbt: Logga in på din internetbank och anslut Caravan Försäkring (BG 695-5512) som mottagare. Som betalarnummer anger du personnummer på försäkringstagaren.
 • Lite långsammare: Fyll i denna autogiroansökan och skicka in den till oss – vi står för portot. Du kan även spara ner, fylla i och signera, scanna in och maila in ansökan direkt till caravanforsakring@caravanclub.se. Kom ihåg att du alltid måsta skriva under den!

Observera att det tar cirka en vecka för en ansökan om att bli godkänd.

Anmäl E-faktura

Logga in på din internetbank och anmäl att du i fortsättningen vill ha E-faktura från oss. Instruktioner om hur du går tillväga finns på din banks hemsida.

Kivra

Är du som kund ansluten till Kivra kommer dina fakturor automatiskt att skickas till din digitala brevlåda. Om du mot förmodan skulle vilja ta emot pappersfakturor från oss, trots att du är ansluten till Kivra, så behöver du själv avanmäla dig från försändelser från Caravan Försäkring genom att logga in i Kivra.

Betalningsalternativ och fakturaavgifter

Betalningsmetod: Helår Halvår* Månad
Autogiro 0 kr 0 kr 0 kr
E-faktura 0 kr 0 kr 10 kr
Faktura (post) 35 kr 35 kr 35 kr
Kivra 0 kr 0 kr 10 kr

*Vid halvårsbetalning tillkommer en kostnad på 3 % av din årspremie, oavsett betalningssätt.

Om du är ny kund hos oss så kommer din första faktura att ha en fakturaavgiftpå 35 kr.

Om du ska ut och resa och behöver utöka antal dagar som din reseförsäkring är giltig så behöver du teckna ett förlängt reseskydd hos oss. För mer information och för att teckna förlängt reseskydd, klicka här och vänligen fyll i formuläret.

Är du missnöjd med ett beslut vi fattat eller något som rör ditt försäkringsärende? Läs mer här eller fyll i vårt formulär så kontaktar klagomålsansvarig dig så snart som möjligt.

Om du ska resa med bil utanför Sverige kan du behöva ha med dig ett Grönt Kort som bevis på att din bil är trafikförsäkrad.

Din fordonsförsäkring gäller inom EU/EES samt i Andorra, Gibraltar, Monaco, San Marino, Schweiz, Storbritannien, Vatikanstaten, Åland samt övriga mikrostater som ingår i EU/EES. Trafikförsäkringen gäller dock i hela världen enligt Trafikskadelagens regler. Ta alltid med dig ditt försäkringsbesked och registreringsbevis när du reser utomlands med din bil, i vissa länder är det obligatoriskt. Vid resa till vissa länder måste du även ha med dig ett Grönt Kort som bevis på att ditt fordon är trafikförsäkrat. Se listan nedan på vilka länder som kräver ett Grönt Kort.

 • Albanien
 • Bosnien-Hercegovina
 • Iran
 • Israel
 • Makedonien
 • Marocko
 • Moldavien
 • Montenegro
 • Ryssland
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Ukraina
 • Vitryssland

Observera att din bilförsäkring måste vara betald för att vi ska kunna utfärda ett grönt kort till dig.

Med servicekortet har du ett intyg på att du har en hemförsäkring där en reseförsäkring ingår. Vi rekommenderar att du fyller i nedan dokument och har med på resan.

Servicekort

Anmäl din skada via vår hemsida här.

Om du hellre önskar använda våra skadeblanketter, vänligen välj en av följande beroende på ditt skadeärende:

*För dokument som inte skickas in per post utan mejlas: Fyll i dokumentet grundligt, klicka på ”Skriv ut” och skriv ut (spara) dokumentet som PDF-fil på datorn. Om du sparar dokumentet som vanligt (klickar på ”spara som”) finns risk att informationen du fyllt i inte sparas.

Kontakta oss

Ring: 010-490 05 11

Öppettider: Vardagar 8.15-16.30

Maila

Kundtjänst: caravanforsakring@caravanclub.se
Skadeavdelningen: skador@watercircles.se

Posta

Caravan Försäkring
c/o WaterCircles
Torshamnsgatan 35
164 40 Kista