Välkommen till Caravan Försäkring – skräddarsydda försäkringar för dig som medlem i Caravan Club

Är du ute efter skräddarsydda försäkringar anpassade efter just dig och dina behov och som samtidigt ger dig den trygghet och säkerhet som du behöver? Då är du varmt välkommen att teckna dina försäkringar hos oss! Caravan Försäkring är ett samarbete mellan Caravan Club of Sweden och WaterCircles Försäkring och vi erbjuder alla Caravan Clubs medlemmar attraktiva försäkringar för bl.a. husvagn och husbil.

Som Caravan Club-medlem kan du teckna fordon-, boende- och olycksfallsförsäkringar som både ger dig ett omfattande skyddsnät inför oförutsedda händelser och som även är snälla mot plånboken. Våra försäkringar är framtagna tillsammans med Caravan Club och ger dig som medlem möjlighet att teckna förmånliga försäkringar.

Caravan Försäkring – för en tryggare tillvaro

Som medlem i Caravan Club kan du teckna konkurrenskraftiga och prisvärda försäkringar. Oavsett om du behöver en försäkring för din husbil eller ett helteckande försäkringsskydd för dig själv, din familj och dina ägodelar, så kan vi hjälpa till.

Läs mer om våra olika försäkringar, vad de innehåller och vilken trygghet de ger dig.

Är du intresserad av att teckna någon av våra Caravan Club-försäkringar? Fyll i en intresseanmälan så återkommer vi till dig inom kort för att diskutera vilka försäkringar som skulle kunna passa just dig!

 • Klicka här för att läsa mer om skadeanmälan, förköpsinformation, villkor, autogiroansökan, förlängt reseskydd m.m.

Caravan Försäkring from Caravan Club of Sweden on Vimeo.

Vi har uppdaterat vår försäkring för husbil

Den 1:a april 2021 uppdaterade vi vårt motorfordonsvillkor. I samband med denna uppdatering förändrade vi vår husbilsförsäkring till att ha en s.k. årsförsäkring. En avställningsförsäkring (även kallad garageförsäkring) finns alltså inte längre som ett teckningsalternativ för husbil. Årsförsäkringen har samma försäkringsomfattning som tidigare när husbilen var i trafik. Den kommer också att gälla året runt med samma omfattning, även om fordonet ställs av i Vägtrafikregistret. Vi har sammanställt ett antal ”frågor och svar” i samband med denna förändring för att förklara mer ingående vad det innebär. Du hittar dem här tillsammans med en kortare film där Lasse Lindström, Vice riksordförande i Caravan Club och Håkan Nybäck, Pris- och produktansvarig för Caravan Försäkring, berättar mer.

Kontakta oss

Ytterligare information

Här hittar du vår förköpsinformation (våra villkor i korthet), fullständiga villkor samt blanketter för skadeanmälan och autogiroansökan. Om du har någon fråga är du varmt välkommen att kontakta oss!

Just nu flyr miljoner människor från Ukraina p.g.a. kriget som pågår. Är du en av dem som öppnat upp sitt hem och låter en eller flera flyktingar bo hos dig? Det kan då kännas tryggt att veta att vi tagit fram ett särskilt villkor, som en del av hemförsäkringen, för de som valt att erbjuda sin bostad till flyktingar som flytt från Ukraina.

Läs mer här och kontakta oss på Caravan Försäkring om du har frågor

Den 1:a april 2021 uppdaterade vi vårt motorfordonsvillkor. I samband med denna uppdatering förändrade vi vår husbilsförsäkring till att ha en s.k. årsförsäkring. En avställningsförsäkring (även kallad garageförsäkring) finns alltså inte längre som ett teckningsalternativ för husbil. Årsförsäkringen har försäkringsomfattning som tidigare när husbilen var i trafik. Den kommer också att gälla året runt med samma omfattning, även om fordonet ställs av i Vägtrafikregistret. Vi har sammanställt ett antal ”frågor och svar” i samband med denna förändring för att förklara mer ingående vad det innebär. Du hittar dem här.

Anmäl din skada via vår hemsida här.

Om du hellre önskar använda våra skadeblanketter, vänligen välj en av följande beroende på ditt skadeärende:

Motorfordon – skada *
Motorfordon – helstöld *
Motorfordon – inbrott, brand, skadegörelse, stöld *
Villa, hem och fritidshus *
Båt *
Olycksfall *
Resa *

*För dokument som inte skickas in per post utan mejlas: Fyll i dokumentet grundligt, klicka på ”Skriv ut” och skriv ut (spara) dokumentet som PDF-fil på datorn. Om du sparar dokumentet som vanligt (klickar på ”spara som”) finns risk att informationen du fyllt i inte sparas.

Så här gör du för att ansöka om autogiro

Du kan välja att betala dina försäkringar via autogiro månadsvis, halvårsvis eller helårsvis. Ansök om autogiro genom ett av följande alternativ:

Observera att det tar cirka en vecka för ansökan att bli godkänd.

Om du ska ut och resa och behöver utöka antal dagar som din reseförsäkring är giltig så behöver du teckna ett förlängt reseskydd hos oss. För mer information och för att teckna förlängt reseskydd, klicka här och vänligen fyll i formuläret.

Om du ska resa med bil utanför Sverige kan du behöva ha med dig ett Grönt Kort som bevis på att din bil är trafikförsäkrad.

Din fordonsförsäkring gäller inom EU/EES samt i Andorra, Gibraltar, Monaco, San Marino, Schweiz, Storbritannien, Vatikanstaten, Åland samt övriga mikrostater som ingår i EU/EES. Trafikförsäkringen gäller dock i hela världen enligt Trafikskadelagens regler. Ta alltid med dig ditt försäkringsbesked och registreringsbevis när du reser utomlands med din bil, i vissa länder är det obligatoriskt. Vid resa till vissa länder måste du även ha med dig ett Grönt Kort som bevis på att ditt fordon är trafikförsäkrat. Se listan nedan på vilka länder som kräver ett Grönt Kort.

 • Albanien
 • Bosnien-Hercegovina
 • Iran
 • Israel
 • Makedonien
 • Marocko
 • Moldavien
 • Montenegro
 • Ryssland
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Ukraina
 • Vitryssland

Observera att din bilförsäkring måste vara betald för att vi ska kunna utfärda ett grönt kort till dig.

Är du missnöjd med ett beslut vi fattat eller något som rör ditt försäkringsärende? Läs mer här eller fyll i vårt formulär så kontaktar klagomålsansvarig dig så snart som möjligt.

Med servicekortet har du ett intyg på att du har en hemförsäkring där en reseförsäkring ingår. Vi rekommenderar att du fyller i nedan dokument och har med på resan.

Servicekort