Bra att veta inför resa

När du ska ut och resa är det alltid bra att ta med dig ett bevis på att du har en försäkring om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka och behöva vård utomlands.

I din Hemförsäkring ingår ett reseskydd för hela familjen vilket betyder att du har rätt till läkarvård i hela världen.

För resa utanför Europa

Servicekort

Ett Servicekort intygar att du och dina familjemedlemmar har en gällande reseförsäkring. Reseförsäkringen är det reseskydd som ingår i hemförsäkringen och som ger rätt till sjukvård vid olycka eller sjukdom på resa. Har du din hemförsäkring hos oss ingår reseskyddet i upp till 45 dagar per resa för dig och din familj.

Du kan själv fylla i, skriva ut eller spara ner servicekortet. Fyll bara i ditt försäkringsnummer som du hittar på ditt försäkringsbesked (som du fick per mail när du tecknade din försäkring) och se till att försäkringen är betald innan ni åker.

Servicekort (PDF) – För dig som tecknat försäkring innan 2020-01-01
Servicekort (PDF) – För dig som tecknat försäkring efter 2020-01-01

För resa inom Europa

Europeiska sjukförsäkringskortet

Ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet när du reser utanför Norden. Det intygar att du har rätt till sjukvård, på samma ekonomiska villkor som invånarna i det landet har, när du befinner dig i ett EU/EES-land eller i Schweiz.

Beställ Europeiska sjukförsäkringskortet

Rätt till sjukvård utomlands

När du reser utomlands bör du alltid se till att du har en försäkring som ger dig rätt till vård om du skulle bli akut sjuk eller råka ut för en olycka. I vår hemförsäkring ingår det alltid en reseförsäkring för dig och dina familjemedlemmar.

Läs mer om reseskyddet i vår hemförsäkring

Viktiga telefonnummer

+45 70 10 50 50

SOS International

Vid akut skada utomlands ringer du SOS International direkt som hjälper dig på plats – oavsett var i världen du befinner dig.

+46 10 4900 999

Kundtjänst/Skador

Om skadan inte är akut kan du kontakta oss när du har kommit hem.

Din nödkontakt

Om det händer dig något

Din ICE-nödkontakt är telefonnumret till den personen som räddningspersonal kan ringa om du är med i en olycka. Läs om hur du sparar din ICE-kontakt här.

Har du frågor inför din resa?

Läs våra vanligaste frågor i kategorin inför resa.

Vanliga frågor inför resa