Hem      Kundservice      Bra att veta   

Om din försäkring vid resa utomlands

Ska du ut och resa? I så fall är det alltid bra att ta med dig ett bevis på att du har en försäkring om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka och behöva vård utomlands. Att ha en försäkring vid resa utomlands är lika viktigt som att ha det hemmavid.

Läs mer

Gäller min hemförsäkring utomlands?

Med en hemförsäkring hos WaterCircles ingår en reseförsäkring som gäller utomlands i 45 dagar. Reseskyddet gäller för hela familjen, vilket betyder att du och dina kära har rätt till läkarvård i hela världen. Läs mer om vad som ingår i vår hemförsäkring.

Försäkringsintyg utomlands

Beroende på ditt resmål, kan det vara nödvändigt att ha med dig ett försäkringsintyg på din resa. Det är skillnad på om du reser inom Europa eller interkontinentalt, så ta reda på vad som gäller angående försäkringsintyg på din resa innan du åker.

För resa utanför Europa

Servicekort

Med ett servicekort får du ett intyg på att du och dina familjemedlemmar har en gällande reseförsäkring som ger dig rätt till sjukvård om du skulle råka ut för en olycka eller drabbas av sjukdom under din resa. Om du har din hemförsäkring hos oss så gäller reseförsäkringen i upp till 45 dagar per resa för både dig och din familj. Beroende på längden på din resa kan det vara aktuellt att teckna ett utökat reseskydd.

Du kan själv fylla i, skriva ut eller spara ner servicekortet. Fyll bara i ditt försäkringsnummer som du hittar på ditt försäkringsbesked (som du fick per e-post när du tecknade din försäkring) och se till att försäkringen är betald innan ni åker.

Servicekort

För resa inom Europa

Europeiska sjukförsäkringskortet

Ta med det europeiska sjukförsäkringskortet när du reser utanför Norden. Det intygar att du har rätt till sjukvård, på samma ekonomiska villkor som invånarna i det landet som du befinner dig i har, när du befinner dig i ett EU/EES-land eller i Schweiz.

I Sverige har alla medborgare rätt till det så kallade EU-kortet. Det beställer du genom Försäkringskassan och är helt gratis. Det är ett intyg på att du omfattas av det avtal om sjukvårdsförmåner som Sverige har med andra länder. Läs mer om hur du beställer det europeiska sjukförsäkringskortet och varför det är bra att ha med sig på resan.

Beställ Europeiska Sjukförsäkringskortet

Trygghet med täckande försäkring vid resa utomlands

En olycka kan inträffa när som helst och var som helst. När den inte inträffar i ens hemland så blir man snabbt extra sårbar. En täckande försäkring vid resa utomlands kan ge ersättning för stora belopp när kostnader för bland annat sjukhusvistelser, vård och krishjälp snabbt kan dra i väg i ett land som inte har samma typ av sjukvårdssystem som vi har här i Sverige. Därför kan du, hos oss på WaterCircles, teckna en olycksfallsförsäkring som gäller dygnet runt, världen över. Hur mycket du får i ersättning vid medicinsk invaliditet beror dels på hur omfattande funktionsnedsättningarna är, men också vilket försäkringsbelopp du väljer. Känn trygghet genom att teckna en försäkring som gäller vid resa utomlands.

Viktiga telefonnummer

+45 70 10 50 50

SOS International

Vid akut skada utomlands ringer du SOS International direkt som hjälper dig på plats – oavsett var i världen du befinner dig.

+46 10 4900 999

Kundtjänst/Skador

Om skadan inte är akut kan du kontakta oss när du har kommit hem.

Din nödkontakt

Om det händer dig något

Din ICE-nödkontakt är telefonnumret till den personen som räddningspersonal kan ringa om du är med i en olycka. Läs om hur du sparar din ICE-kontakt här.