Vad är drulleförsäkring?

En allriskförsäkring (av många kallad drulleförsäkring) räddar dig när oturen är framme. Alla har vi någon gång varit så där slarviga, stressade eller glömska. Har du någon gång varit nära att sätta dig på dina glasögon eller tappa mobilen mellan brädorna på en brygga? Med en drulleförsäkring behöver du inte oroa dig – den hjälper dig att täcka kostnaderna för reparation eller ger dig ersättning.

Vår hemförsäkring med drulle

Hos WaterCircles kan du teckna hemförsäkring med drulle, du hittar det i försäkringsvillkoren under benämningen ”Allrisk lösöre”. Denna försäkring är ett tillägg till din vanliga hemförsäkring, men ingår i försäkringen Superhem. Försäkringen ger ersättning för skador eller förluster av dina saker på grund av en plötslig och oförutsedd händelse. Det kan vara allt från att någon knuffar till dig av misstag och du tappar din kamera i golvet som går sönder till att du snubblar på en promenad och din klocka slår i en sten.

Med Allrisk lösöre kan vi ge dig ersättning på upp till 75 000 kronor om en plötslig eller oförutsedd händelse orsakar skada eller förlust av dina saker. Om du skulle snubbla över en illa placerad, öppen färgburk som spiller ut över ditt nylagda golv finns det ett särskilt tillägg för dig som bor i bostadsrätt. Det kan liknas vid ett bostadsrättstillägg med kombinerad drulleförsäkring.

Fler försäkringar med allrisk

Du är inte mer än människa. Vi kan alla få hjärnsläpp och råka tanka bilen med fel bränsle i ren tankspriddhet. På WaterCircles har du möjlighet att teckna en allriskförsäkring för både bilen och säsongsboendet.

Vanliga frågor om allriskförsäkring

Vad ingår i drulleförsäkring?

I Allrisk lösöre kan du få ersättning vid bland annat:

  • Plötslig och oförutsedd händelse
  • Plötslig och oförutsedd skada

Exempel på situationer då en drulleförsäkring gäller:

  • Skada på mobiltelefon
    Du är ute på en restaurang en kväll. Du reser dig för att gå när någon plötsligt går in i dig och du tappar din mobil som du har i handen. Mobilen faller ned på restaurangens stengolv och går sönder.
  • Utspilld dryck på din laptop
    Du råkar stöta till din kaffemugg och spiller ut kaffe över hela tangentbordet på din laptop. Datorn slutar fungera på grund av skadan.
  • Glasögon skadade under en utflykt
    Under en utflykt råkar du tappa dina glasögon som går sönder när de träffar marken.

Exempel på situationer då försäkringen inte gäller:

  • Slitage på en gammal soffa
    Din gamla soffa börjar visa tecken på slitage med trasiga sömmar och blekta färger.
  • Förlorade nycklar
    Om du blir bestulen på dina nycklar kan försäkringen ge ersättning vid byte av lås. Det gäller till exempel vid inbrott i din bostad eller id rån och när gärningsmannen kan härleda till vilken bostad nycklarna tillhör. Läs mer om vad som gäller vid borttappade nycklar till hemmet eller om du har en borttappad bilnyckel.
  • Skada som uppstått under en planerad renovering
    Under en planerad renovering av ditt kök, skadas ditt nya kylskåp till följd av en felaktig installation.

Ingår drulleförsäkring i hemförsäkringen?

Nej, hos WaterCircles ingår inte drulleförsäkring i den grundläggande hemförsäkringen. Men du kan lägga till det som ett tillägg till din hem- eller villahemförsäkring. Om du väljer någon av våra försäkringar Superhem eller Supervilla ingår däremot allrisk lösöre redan i försäkringspaketet.

Gäller drulleförsäkring utomlands?

Ja, vår drulleförsäkring gäller även för saker som du tar med dig utomlands. Men kom ihåg att det finns en gräns för hur mycket du kan få i ersättning för saker som förlorats utanför ditt hem, beroende på vilken typ av hemförsäkring du har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *