Vad är drulleförsäkring?

20 september, 2023 | Kommentera

Drulleförsäkring är ett tillägg till din vanliga hemförsäkring. Den ger dig extra skydd för dina värdesaker mot plötsliga och oförutsedda händelser. Om du till exempel tappar din mobiltelefon i marken eller spiller kaffe på din bärbara dator, kan en drulleförsäkring hjälpa dig att täcka kostnaderna för reparation eller ersättning.

Vår hemförsäkring med drulle

Hos WaterCircles kan du teckna hemförsäkring med drulle, du hittar det i försäkringsvillkoren under benämningen ”Allrisk lösöre”. Denna försäkring är ett tillägg till din vanliga hemförsäkring, men ingår i försäkringen Superhem. Försäkringen ger ersättning för skador eller förluster av dina saker på grund av en plötslig och oförutsedd händelse. Det kan vara allt från att någon knuffar till dig av misstag och du tappar din kamera i golvet som går sönder till att du snubblar på en promenad och din klocka slår i en sten.

Vanliga frågor om drulle

Vad ingår i drulleförsäkring?

I Allrisk lösöre (vår drulleförsäkring) kan du få ersättning vid bland annat:

 • Plötslig och oförutsedd händelse
 • Plötslig och oförutsedd skada

Exempel på situationer då försäkringen gäller

 • Skada på mobiltelefon
  Du är ute på en restaurang en kväll. Du reser dig för att gå när någon plötsligt går in i dig och du tabbar din mobil som du har i handen. Mobilen faller ned på restaurangens stengolv och går sönder.
 • Utspilld dryck på din laptop
  Medan du arbetar vid ditt skrivbord, råkar du stöta till din kaffemugg och kaffet spills över din laptop. Datorn slutar fungera på grund av skadan.
 • Glasögon skadade under en utflykt
  Under en utflykt råkar du tappa dina glasögon som går sönder när de träffar marken.

Exempel på situationer då försäkringen inte gäller

 • Slitage på en gammal soffa
  Din gamla soffa börjar visa tecken på slitage med trasiga sömmar och blekta färger.
 • Förlorade nycklar
  Du kan inte hitta dina nycklar efter en dag ute. Eftersom nycklarna inte skadades eller förlorades på grund av en plötslig yttre händelse, utan snarare för att de blev borttappade, så gäller inte försäkringen. Läs mer om vad som gäller vid borttappade nycklar till hemmet eller om du har en borttappad bilnyckel.
 • Skada som uppstått under en planerad renovering
  Under en planerad renovering av ditt kök, skadas ditt nya kylskåp till följd av en felaktig installation.

Ingår drulleförsäkring i hemförsäkringen?

Nej, hos WaterCircles ingår inte allrisk lösöre (drulleförsäkring) i den grundläggande hemförsäkringen. Men du kan lägga till det som ett tillägg till din hem- eller villahemförsäkring. Om du väljer någon av våra försäkringar Superhem eller Supervilla ingår däremot allrisk lösöre redan i försäkringspaketet.

Gäller drulleförsäkring utomlands?

Ja, vår drulleförsäkring gäller även för saker som du tar med dig utomlands. Men kom ihåg att det finns en gräns för hur mycket du kan få i ersättning för saker som förlorats utanför ditt hem, beroende på vilken typ av hemförsäkring du har.