SEAT – försäkring från WaterCircles

Kör du en SEAT? Försäkring från WaterCircles innebär att du får en skräddarsydd säkerhet för dig och din bil. Med WaterCircles bilförsäkring får din SEAT en försäkring som är både trygg och prisvärd.

Teckna försäkring för SEAT hos WaterCircles

För ett tryggt bilägande behöver du en helt täckande försäkring. SEAT bör, precis som andra bilmodeller, försäkras med antingen hel- eller halvförsäkring, beroende på bilens ålder. Vill du ha möjligheten till ett försäkringsalternativ som ger dig ett skydd mot det mesta? Då är vår försäkring Superbil alternativet för dig. Längre ner på sidan kan du läsa mer om vad som ingår i de olika alternativen.

Försäkra SEAT med 20 % onlinerabatt

Fyll i uppgifterna om dig och din bil nedan så får du ett pris. Vid tecknande av bilförsäkring online ger vi dig dessutom 20 % rabatt.

Observera att rabatten endast gäller när du får ett pris för bilen via hemsidan. Genom att klicka på knappen ”Se ditt pris” godkänner du vår användning av de uppgifter du lämnar.

⭐ Topprankade försäkringar

Konsumenternas.se har placerat våra bilförsäkringar i topp vid en jämförelse mellan olika försäkringsbolag.

Vi erbjuder försäkring för SEAT – se flera modeller

Teckna en försäkring för SEAT hos WaterCircles och skäm bort din bil– läs om några av de olika modeller du kan försäkra hos oss.

Bilförsäkring – SEAT Ibiza

SEAT Ibiza är en minibil som också finns i större karossmodeller. Passar dig som bor i ett mindre hushåll och som gillar bekvämlighet, utan att tumma på säkerhet och kvalitet. Teckna en bilförsäkring för din SEAT Ibiza för ett bekvämt och säkert bilägande.

Teckna här

Bilförsäkring – SEAT Leon

SEAT Leon är en sportig och stilren bil i golfklassen som dessutom anses prisvärd. Modellen finns med både bensin- och dieselmotor och tilltalar troligtvis dig som värdesätter det inre lika mycket som det yttre.

Teckna här

Bilförsäkring – SEAT Ateca

SEAT Ateca kännetecknas av sin sportiga image och avancerade teknik – för dig som vill ligga i framkant och som värderar körglädjen. Njut av den till fullo genom att teckna en bilförsäkring din SEAT Ateca hos oss på WaterCircles.

Teckna här

Bilförsäkring – SEAT Arona

SEAT Arona är en så kallad crossover-SUV och passar perfekt till dig som bor i storstan och använder din bil dagligen. Försäkra din bil hos oss för att få en skräddarsydd lösning.

Teckna här

Mer för din SEAT – försäkringar för fler bilmodeller

Vi försäkrar även fler bilmodeller från SEAT.

Halvförsäkring

Har du kvar vagnskadeförsäkringen på din bil? Då räcker det att teckna en halvförsäkring. Den ger dig ersättning för skador som uppstår vid till exempel stenskott, brand och inbrott. Den täcker också kostnader för bärgning och plötsliga fel på bilen. Trafikförsäkring ingår.

Jämför våra Halvförsäkringar

Helförsäkring

Om du kör en äldre bil vars vagnskadegaranti inte längre gäller, rekommenderar vi dig att teckna en helförsäkring för att få ett fullgott skydd. Utöver det som ingår i halvförsäkringen ersätts du också för skador vid till exempel skadegörelse och olycka. Trafikförsäkring ingår.

Jämför våra Helförsäkringar

Kör du SEAT? Försäkring hos WaterCircles kommer med fördelar

Topprankad

När olika försäkringsbolag jämförs av Konsumenternas Försäkringsbyrå hamnar våra bilförsäkringar i topp.

Hjälp dygnet runt

Oavsett vilken tid på dygnet som du behöver oss finns vi här för dig. Vår skadejour har öppet dygnet runt om du skulle drabbas av en plötslig skada.

Superbil

Det kompletta försäkringsalternativet Superbil innehåller alla tillägg för att ge dig och din bil ett fullgott skydd.

Jämför innehållet i våra försäkringar för SEAT

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Superbil Halvförsäkring

Helförsäkring

Superbil Helförsäkring

När du äger en bil som du har i trafik måste du enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter bland annat personskador och skador på den andra bilen om din bil har varit orsaken till en kollision. Krishjälp hos legitimerad psykolog ges med högst 10 behandlingstillfällen för försäkrad som råkar ut för trafikolycka. Försäkringen gäller utan självrisk.

Ersätter skador på din bil som har orsakats av brand, blixt, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 000 kr.

Ersätter skador på bilens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 1 500 kr men om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om bilen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i bilen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till bilen. Självrisken är 2 000 kr.

Ersätter reparation av plötsliga fel på olika komponenter i bilen som t.ex. motor, generator och batteri för drivning av hybrid-/elbil.
Försäkringen gäller tills bilen blir 8 år eller har körts högst 12 000 mil. Elbilar (ej hybridbilar) högst 10 år eller har körts högst 15 000 mil. Självrisken är 2 000 kr om bilen körts högst 8 000 mil och 5 000 kr om bilen körts mer än 8 000 mil.

Ersätter skador i bilens kupé och bagageutrymme som varit plötsliga och oförutsedda. Försäkringen ersätter även rengöring av tank i samband med tankning av annat bränsle än vad tillverkaren rekommenderar och förlust av bilnyckel/bilnyckelkort och nödvändig omkodning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter självrisken på Vagnskadeförsäkringen med upp till 6 000 kr om du råkar ut för en kollision med ett djur. Har du inte någon vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti ersätter vi reparationen av din bil med maximalt 6 000 kr.

Ersätter kostnader för transport av både bilen och passagerare om bilen stulits, skadats eller fått något annat driftstopp. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till bilen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter reparation av skador på din bil på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter kostnaden för miljöhyrbil om din bil inte kan användas på grund av en försäkringsskada. Du får ha hyrbil under den tiden som din bil är på verkstaden, dock längst 65 dagar. Vi betalar 75 % av dygns- och kilometerkostnaden.

Tillägg Tillägg

Ger ersättning för personskador som förare och passagerare fått vid trafikolycka med den försäkrade bilen.

Tillägg Tillägg

Ersätter bärgning eller assistans om du inte kan köra vidare med din bil på grund av t ex trafikolycka, maskinskada, stöld, punktering eller något annat driftstopp. Du kan även få ersättning för en miljöhyrbil i upp till 3 dygn om du befinner dig på en längre resa och inte kan köra vidare med din bil.

Tillägg Tillägg

Bra att veta

I tabellen ovan ser du hur våra olika bilförsäkringar skiljer sig åt och vad som ingår. I vår förköpsinformation kan du läsa mer utförligt om vad försäkringen innehåller.

All information om WaterCircles försäkring för din SEAT hittar du i vårt produktblad. Där får du en kortfattad beskrivning som sammanfattar innehållet av din bilförsäkring och om de delar som täcks av försäkringen.

Se våra fullständiga villkor nedan. Observera att en skada alltid ersätts enligt gällande villkor, oavsett när du tecknade din försäkring.

Gällande och fullständiga villkor:

Tidigare villkor:

Om du skulle råka ut för skada på din bil behöver du själv stå för en viss del av skadekostnaden, det vill säga självrisken.

I tabellen ovan, och i ditt försäkringsbrev, framgår grundsjälvrisken, och i de fullständiga villkoren kan du läsa om vid vilka tillfällen som särskilda självrisker är tillbörliga. Du betalar endast den högsta självrisken om din bil skadas i samband med andra ägodelar som täcks av en annan försäkring som du har tecknat hos oss (såsom en hemförsäkring). Observera att din trafikförsäkring alltid behöver betalas utöver annan självrisk om trafikförsäkring gäller med självrisk.

Har du svårt att välja den bästa bilförsäkringen för just din bil?

Kontakta oss så ger vi dig personlig service!

Kontakta kundservice