Försäkring Elbil

Vi erbjuder en förmånlig elbilsförsäkring specifikt för dig som är ägare till en elbil. Väljer du att teckna din bilförsäkring hos oss får du ett speciellt anpassat skydd för din elbil.

Vår försäkring för elbil har flera förmåner, bland annat:

  • Räddningsförsäkring: Vi står för kostnaden som uppstår om din elbil får ett driftstopp orsakat av elbrist
  • Maskin- och elektronikskada: Gäller för längre tidsintervall
  • Elbatteri för drift:  Bilens batterier värderas till 100 % de tre första åren
  • Miljöhyrbil: Hyr du en el- eller hybridbil betalar vi 90 procent av dygns- och kilometerkostnaden (normalt täcks 75 procent av kostnaden) i upp till 65 dagar. Din kostnad reduceras därmed till endast 10 procent av dygns- och kilometerkostnaden.
  • Vägassistans: Hyr du en hybrid- eller elbil så kan du fortsätta din resa i upp till fem dagar (ordinarie tid är tre dagar)

Köp försäkring för elbil

När du köper försäkring för din elbil hos oss får du vår så kallade miljöbilsförsäkring. Den ger särskilda förmåner för dig som kör en elbil, elhybrid eller en laddhybrid. För att du ska kunna teckna vår elbilsförsäkring behöver din bil klassas som en elbil enligt Transportstyrelsens vägtrafikregister. Teckna din elbilsförsäkring online genom att fylla i formuläret direkt på hemsidan, eller kontakta oss via mejl eller telefon så hjälper vi dig. Jämför gärna våra olika bilförsäkringar för elbil och deras innehåll i tabellen nedan.

Upp till 30 % rabatt när du tecknar vår elbilsförsäkring

På WaterCircles vill vi inspirera till att leva så hållbart och miljösmart som möjligt. Därför ger vi dig som kör en elbil och som väljer vår elbilsförsäkring en extra 10 % rabatt på vår försäkring för miljöbilar. Vi tycker nämligen att det ska löna sig att välja hållbart. Rabatten dras automatiskt när du tecknar vår bilförsäkring via vår kundservice. Om du istället väljer att teckna vår elbilsförsäkring online så får du hela 30 % rabatt.

30 % rabatt vid köp av elbilsförsäkring online

Rabatten gäller endast när du får pris för din bil på vår hemsida.
När du klickar på knappen “Se ditt pris” godkänner du vår användning av dina uppgifter.

⭐ Topprankade bilförsäkringar på konsumenternas.se

Rätt bilförsäkring för din elbil

Alla som kör en bil behöver en bilförsäkring – elbil är inget undantag. Du rekommenderas att antingen ha en halv- eller helförsäkring för att du ska vara helt trygg på vägarna. Däremot är det endast krav på att du har en trafikförsäkring. Sätt dig gärna in i vad som skiljer våra halv- och helförsäkringar åt för att se vad som passar dig och din elbils behov bäst.

Halvförsäkring

För dig som har en ny bil där vagnskadegarantin finns kvar passar en halvförsäkring. En halvförsäkring passar även dig som har en lite äldre bil där värdet inte längre är så högt. Vår halvförsäkring kan ge ersättning vid bl.a. brand, bärgning, inbrott och maskinskada.

Läs mer om Halvförsäkringar

Helförsäkring

I vår helförsäkring ingår allt som ingår i halvförsäkringen samt en vagnskadeförsäkring som ersätter skador som uppkommer i samband med t.ex. skadegörelse eller trafikolycka. Trafikförsäkring ingår alltid i både halv- och helförsäkring vilket innebär att vi ersätter skador som du orsakat på någon annans egendom.

Läs mer om Helförsäkringar

Varför välja vår bilfrösäkring för elbil?

Topprankad försäkring

Vår bilförsäkring är topprankad på konsumenternas.se.

Hjälp dygnet runt

Oavsett vilken tid på dygnet som du behöver oss finns vi här för dig. Vår skadejour har öppet dygnet runt om du skulle drabbas av en plötslig skada.

Försäkringen Superbil

Välj vår bilförsäkring Superbil om du vill ha en försäkring som innehåller i stort sett allt som du behöver av en bilförsäkring.

Jämför innehållet i våra elbilsförsäkringar

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Superbil Halvförsäkring

Helförsäkring

Superbil Helförsäkring

När du äger en bil som du har i trafik måste du enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter bland annat personskador och skador på den andra bilen om din bil har varit orsaken till en kollision. Självrisken är normalt 0 kr. Krishjälp hos legitimerad psykolog ges med högst 10 behandlingstillfällen för försäkrad som råkar ut för trafikolycka. Försäkringen gäller med 1 000 kr i självrisk.

Ersätter skador på din bil som har orsakats av brand, blixt, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 000 kr.

Ersätter skador på bilens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 1 500 kr men om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om bilen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i bilen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till bilen. Självrisken är 2 000 kr.

Ersätter reparation av plötsliga fel på olika komponenter i bilen som t.ex. motor, generator och batteri för drivning av el-/hybridbil.
Försäkringen gäller tills bilen blir 8 år eller har körts högst 12 000 mil. För Superbil gäller högst 10 år eller har körts högst 15 000 mil. För Miljöbilsförsäkring gäller högst 12 år eller har körts högst 17 000 mil. Självrisken är 2 000 kr om bilen körts högst 8 000 mil. Om bilen har körts mer än 8 000 mil och upp till 12 000 mil är självrisken 5 000 kr. Om bilen har körts mer än 12 000 mil är självrisken 8 000 kr.

Ersätter skador i bilens kupé och bagageutrymme som varit plötsliga och oförutsedda. Försäkringen ersätter även rengöring av tank i samband med tankning av annat bränsle än vad tillverkaren rekommenderar och förlust av bilnyckel/bilnyckelkort och nödvändig omkodning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter självrisken på Vagnskadeförsäkringen med upp till 6 000 kr om du råkar ut för en kollision med ett djur. Har du inte någon vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti ersätter vi reparationen av din bil med maximalt 6 000 kr.

Ersätter kostnader för transport av både bilen och passagerare om bilen stulits, skadats eller fått något annat driftstopp. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till bilen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter reparation av skador på din bil på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter kostnaden för miljöhyrbil om din bil inte kan användas på grund av en försäkringsskada. Du får ha hyrbil under den tiden som din bil är på verkstaden, dock längst 65 dagar. Vid hyra av bensin-/dieselbil betalar vi 75 % av dygns- och kilometerkostnaden. Vid hyra av el- eller hybridbil betalar vi 90 % av dygns- och kilometerkostnaden.

Tillägg Tillägg

Ger ersättning för personskador som förare och passagerare fått vid trafikolycka med den försäkrade bilen.

Tillägg Tillägg

Ersätter bärgning eller assistans om du inte kan köra vidare med din bil på grund av t ex trafikolycka, maskin- och elektronikskada, stöld, punktering eller något annat driftstopp. Du kan även få ersättning för en miljöhyrbil i upp till 3 dygn vid hyra av bensin-/dieselfordon om du befinner dig på en längre resa och inte kan köra vidare med din bil. Vid hyra av el- eller hybridbil får du ersättning i upp till 5 dygn.

Tillägg Tillägg

Bra att veta om vår elbilsförsäkring

Här hittar du förköpsinformation där du kan läsa mer om vad vår bilförsäkring innehåller.

Vårt produktblad ger dig en kortfattad beskrivning av vad vår bilförsäkring innehåller.

Om du får en skada ersätts du enligt gällande villkor. Nedan finner du våra fullständiga villkor för vår bilförsäkring.

Gällande och fullständiga villkor:

Tidigare villkor:

Om du drabbas av en plötslig skada på din bil, eller en olycka, är självrisken den del av kostnaden som du själv behöver betala.

Du kan läsa mer om grundsjälvrisken i tabellen ovan på denna sida eller i ditt försäkringsbrev. Under respektive avsnitt i våra fullständiga villkor finns särskilda självrisker angivna i de fall de förekommer. Om flera skador inträffar vid ett och samma tillfälle och ersättning ska betalas från flera delar av försäkringen, behöver du endast betala en självrisk, den högsta. Om trafikförsäkringen gäller med självrisk så behöver den betalas utöver annan självrisk.

Vanliga frågor om vår elbilsförsäkring

Är det dyrare att försäkra en elbil?

Att försäkra en elbil är inte dyrare än att försäkra andra bilar. När du tecknar en elbilsförsäkring med WaterCircles får du dessutom extra rabatterat pris på upp till 30 % när du tecknar online.

Vad är försäkringen på en elbil?

Det finns ett krav på att du behöver teckna en trafikförsäkring. Därtill rekommenderas att du tecknar en halv- eller helförsäkring, beroende på hur ny din bil är. Med WaterCircles elbilsförsäkring får du en bilförsäkring med extra bra förmåner:

  • Räddningsförsäkring
  • Maskin- och elektronikskada
  • Elbatteri för drift
  • Miljöhyrbil
  • Vägassistans

Har du svårt att välja den bästa bilförsäkringen för just din bil?

Kontakta oss så ger vi dig personlig service!

Kontakta kundservice