Försäkring för Tesla hos WaterCircles

Med en försäkring för Tesla hos WaterCircles tillåter du dig själv att njuta av din bil och dess prestanda till fullo. Skräddarsy din försäkring utefter din bil och din körning.

Att ha en försäkring för Tesla hos WaterCircles ger dig tryggheten i att ha en bra och omfattande försäkring och som ger dig ett bra skydd om olyckan är framme.

⭐ Topprankade försäkringar hos Konsumenternas.se

Läs mer på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Ta reda på vad det kostar att försäkra din Tesla hos oss

Fyll i uppgifterna om din Tesla så återkommer vi med ett pris till dig.

Försäkra Tesla hos WaterCircles

Har du investerat i en Tesla, en av marknadens ledande tillverkare i utvecklingen av elbilar, och behöver en bra försäkring? Tesla tillverkar elbilar av hög standard och bör försäkras därefter. Försäkra din Tesla hos oss på WaterCircles och få en försäkring som täcker det mesta. Vi erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Med vår försäkring Superbil ingår dessutom alla tillägg.

Teckna försäkring för Tesla Model S

Försäkra din Tesla Model S – en av marknadens första renodlade elbilar och den modell som Tesla fick sitt genombrott med. Med vår försäkring för din Tesla S kan du känna dig trygg på vägarna.

Teckna här

Teckna försäkring för Tesla Model 3

Tesla Model 3 anses vara en mycket prisvärd modell. Vi kan intyga att du, med en försäkring för Tesla hos oss på WaterCircles, får maximal trygghet så att du kan fokusera på körglädjen.

Teckna här

Teckna försäkring för Tesla Model X

Försäkra din Tesla Model X hos WaterCircles! Tesla Model X är SUV-modellen som rymmer nästan allt – precis som vår försäkring. Du är mån om kvalitet och vill ha det bästa. Vår försäkring Superbil, som inkluderar alla tillägg, är någonting för dig.

Teckna här

Teckna försäkring för Tesla Model Y

Tesla Model Y är en elektrisk crossover SUV som kombinerar prestanda, säkerhet och teknologi på ett imponerande sätt. Med en försäkring för din Tesla Model Y kan du känna dig trygg på vägarna i en bil som har en imponerande acceleration och lång räckvidd på en enda laddning.

Teckna här

Försäkra övriga bilmodeller från Tesla

Halvförsäkring

En halvförsäkring behöver du om du fortfarande har kvar den vagnskadegaranti som tillkommer med nya bilar under en begränsad tid. Med en halvförsäkring får du ersättning för exempelvis stenskottsskador, brand, bärgning, inbrott och maskinskada. Trafikförsäkring ingår.

Jämför våra Halvförsäkringar

Helförsäkring

En helförsäkring är något för dig som inte vill lämna någonting åt slumpen. Den inkluderar allt som ingår i halvförsäkringen samt en vagnskadeförsäkring som ersätter skador som uppstår till följd av exempelvis skadegörelse eller trafikolycka. Trafikförsäkring ingår.

Jämför våra Helförsäkringar

Varför du ska försäkra Tesla hos WaterCircles

Topprankad

Vår försäkring är topprankad på Konsumenternas.se. Det ger dig den tryggheten du behöver ute på vägarna.

Hjälp dygnet runt

Oavsett vilken tid på dygnet som du behöver oss finns vi här för dig. Vår skadejour har öppet dygnet runt om du skulle drabbas av en plötslig skada.

Superbil

Du som vill ha största möjliga trygghet och en försäkring med extra allt kan teckna vår försäkring Superbil – finns som både hel- och halvförsäkring.

Försäkra din Tesla - Jämför innehållet i våra försäkringar

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Superbil Halvförsäkring

Helförsäkring

Superbil Helförsäkring

När du äger en bil som du har i trafik måste du enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter bland annat personskador och skador på den andra bilen om din bil har varit orsaken till en kollision. Krishjälp hos legitimerad psykolog ges med högst 10 behandlingstillfällen för försäkrad som råkar ut för trafikolycka. Försäkringen gäller utan självrisk.

Ersätter skador på din bil som har orsakats av brand, blixt, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 000 kr.

Ersätter skador på bilens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 1 500 kr men om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om bilen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i bilen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till bilen. Självrisken är 2 000 kr.

Ersätter reparation av plötsliga fel på olika komponenter i bilen som t.ex. motor, generator och batteri för drivning av hybrid-/elbil.
Försäkringen gäller tills bilen blir 8 år eller har körts högst 12 000 mil. Elbilar (ej hybridbilar) högst 10 år eller har körts högst 15 000 mil. Självrisken är 2 000 kr om bilen körts högst 8 000 mil och 5 000 kr om bilen körts mer än 8 000 mil.

Ersätter skador i bilens kupé och bagageutrymme som varit plötsliga och oförutsedda. Försäkringen ersätter även rengöring av tank i samband med tankning av annat bränsle än vad tillverkaren rekommenderar och förlust av bilnyckel/bilnyckelkort och nödvändig omkodning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter självrisken på Vagnskadeförsäkringen med upp till 6 000 kr om du råkar ut för en kollision med ett djur. Har du inte någon vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti ersätter vi reparationen av din bil med maximalt 6 000 kr.

Ersätter kostnader för transport av både bilen och passagerare om bilen stulits, skadats eller fått något annat driftstopp. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till bilen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter reparation av skador på din bil på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter kostnaden för miljöhyrbil om din bil inte kan användas på grund av en försäkringsskada. Du får ha hyrbil under den tiden som din bil är på verkstaden, dock längst 65 dagar. Vi betalar 75 % av dygns- och kilometerkostnaden.

Tillägg Tillägg

Ger ersättning för personskador som förare och passagerare fått vid trafikolycka med den försäkrade bilen.

Tillägg Tillägg

Ersätter bärgning eller assistans om du inte kan köra vidare med din bil på grund av t ex trafikolycka, maskinskada, stöld, punktering eller något annat driftstopp. Du kan även få ersättning för en miljöhyrbil i upp till 3 dygn om du befinner dig på en längre resa och inte kan köra vidare med din bil.

Tillägg Tillägg

Bra att veta

I tabellen ovan kan du se vad som ingår när du tecknar våra olika bilförsäkringar och hur de skiljer sig åt. Du kan läsa mer i vår förköpsinformation.

I vårt produktblad hittar du allt du behöver veta om vår bilförsäkring. Den ger dig en sammanfattande beskrivning av innehållet i försäkringen och svarar exempelvis på frågor om vad den täcker.

Här kan du läsa de fullständiga försäkringsvillkoren. En skada ersätts alltid enligt gällande villkor, oavsett när du tecknade försäkringen.

Gällande och fullständiga villkor:

Tidigare villkor:

Om din bil skulle skadas eller om du skulle hamna i en bilolycka finns det en självrisk, det vill säga den skadekostnad som du själv behöver stå för.

I ditt försäkringsbrev, och av tabellen ovan framgår grundsjälvrisken. I våra fullständiga villkor kan du se när särskilda självrisker är aktuella. Om flera skador skulle inträffa vid en och samma händelse, och ersättning ska betalas från flera delar i försäkringen – eller om du har andra privata sakförsäkringar tecknade hos oss (som exempelvis hemförsäkring) – behöver du endast betala en självrisk, den högsta. Om din trafikförsäkring gäller med självrisk behöver den alltid betalas utöver annan självrisk.

Vanliga frågor om vår försäkring för Tesla

Vad kostar det att försäkra en Tesla?

Kostnaden för att försäkra en Tesla beror dels på om du väljer en hel- eller halvförsäkring, men även på bilens modell och ålder. Vilken självrisk du har och om du väljer att göra tillägg i försäkringen eller inte påverkar också priset. På WaterCircles erbjuder vi 20 % rabatt vid köp online.

Vilken försäkring bör jag välja till min Tesla?

Om du har en helt ny Tesla räcker det med en halvförsäkring, eftersom bilen fortfarande omfattas av vagnskadegarantin. Om du kör en äldre Tesla rekommenderar vi att du tecknar en helförsäkring. Välj alltid bilförsäkring för din Tesla utifrån det som passar dig och din bil bäst.

Hur får jag en billigare Tesla bilförsäkring?

För en billigare Tesla bilförsäkring ska du i regel köra en av de tidigare modellerna – dessa är ofta billigare i reparationskostnader. Äldre modeller blir också mindre stöldbegärliga. Många försäkringsbolag premierar dessutom förare som mer sällan är involverade i trafikolyckor där framför allt unga förare är överrepresenterade.

Har du svårt att välja den bästa bilförsäkringen för just din bil?

Kontakta oss så ger vi dig personlig service!

Kontakta kundservice