Renault – försäkring hos WaterCircles

Med WaterCircles ger du ett riktigt bra skydd till din Renault. En försäkring från oss anpassas alltid efter både dina körvanor och din bil. Njut av din bils fulla potential med WaterCircles försäkring för din Renault.

Som bilförare behöver du en bra försäkring för din Renault – en försäkring från WaterCircles ger dig ett bra skydd om olyckan är framme.

Kör du Renault? Bilförsäkring hos WaterCircles

Kör du en Renault? Bilförsäkring från WaterCircles innebär att du gör ett både smart och tryggt val. Det går att teckna enbart trafikförsäkring, men för en tryggare körning bör du välja en halv- eller helförsäkring, beroende på hur ny din bil är. Då har du ett bra skydd. Om du vill ha bästa möjliga skydd ska du teckna vår försäkring Superbil som inkluderar alla de tillägg som går att utöka halv- och helförsäkringen med.

Läs mer om vad som skiljer de olika försäkringarna åt i tabellen längre ner på sidan.

Försäkra Renault med 20 % onlinerabatt

Nu kan du försäkra Renault med 20% onlinerabatt. Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi med ett pris så snart vi kan. Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi med ett pris så snart vi kan.

Observera att rabatten endast gäller när du får ett pris för bilen via hemsidan. Genom att klicka på knappen ”Se ditt pris” godkänner du vår användning av de uppgifter du lämnar.

⭐ Topprankade försäkringar

Våra bilförsäkringar har fått topprankade placeringar av Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Vi erbjuder bilförsäkring för din Renault

Vi erbjuder bilförsäkringar för i stort sett alla av Renaults modeller, bland annat Zoe, Golf och Megane.

Försäkring – Renault Zoe

Renault Zoe är den lilla elbilen med mycket attityd. Genom att teckna en försäkring för din Renault Zoe hos WaterCircles gör du ett tryggt val.

Teckna här

Försäkring – Renault Clio

Renault Clio är en så kallad superminibil, har funnits sedan 1990-talets början och anses vara en av Europas mest sålda. Att teckna en försäkring för Renault Clio hos WaterCircles ger dig förutsättningarna att njuta av bilkörningen till fullo.

Teckna här

Försäkring – Renault Captur

Renault Captur är en mindre och sportig SUV utrustad med modern teknik, som både är framkomlig och smidig att köra. Med vår försäkring skapar du förutsättningar för en trygg bilkörning.

Teckna här

Försäkring – Renault Megane

Renault Megane är familjebilen som passar både den lilla och den mellanstora familjen – modellen lägger stor tonvikt vid komfort och kvalitet i alla led. Med vår försäkring kan du känna dig precis lika bekväm och trygg.

Teckna här

Mer för din Renault – försäkringar för fler bilmodeller

Vi försäkrar givetvis andra bilmodeller från Renault. Försäkringar hos oss skräddarsys alltid så att du kan få ut det mesta av din bil. Ta reda på vad det kostar att försäkra din Renault hos oss på WaterCircles.

Halvförsäkring

Om du har en relativt ny bil kan det räcka med att teckna en halvförsäkring, om din bil har kvar vagnskadegarantin. Då ingår trafikförsäkring, men också ersättning för skador som uppstår vid till exempel ett inbrott eller stenskott, samt kostnader för maskinskador och bärgning.

Jämför våra Halvförsäkringar

Helförsäkring

Om du inte längre har kvar vagnskadegarantin på din bil bör du överväga att teckna en helförsäkring. Då får du nämligen ersättning vid skadegörelse eller skador vid olycka – sådant som inte ingår i halvförsäkringen, och som du inte får någon ersättning för utan vagnskadegaranti. Trafikförsäkring ingår.

Jämför våra Helförsäkringar

Försäkra Renault hos WaterCircles & få flera fördelar

Topprankad

Konsumenternas.se ger våra bilförsäkringar topplaceringar – något vi är stolta över.

Hjälp dygnet runt

Oavsett vilken tid på dygnet som du behöver oss finns vi här för dig. Vår skadejour har öppet dygnet runt om du skulle drabbas av en plötslig skada.

Superbil

Superbil är bilförsäkringen som täcker i stort sett allt. Den inkluderar alla våra tillägg och ger dig det bästa skyddet.

Jämför innehållet i våra försäkringar för Renault

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Superbil Halvförsäkring

Helförsäkring

Superbil Helförsäkring

När du äger en bil som du har i trafik måste du enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter bland annat personskador och skador på den andra bilen om din bil har varit orsaken till en kollision. Krishjälp hos legitimerad psykolog ges med högst 10 behandlingstillfällen för försäkrad som råkar ut för trafikolycka. Försäkringen gäller utan självrisk.

Ersätter skador på din bil som har orsakats av brand, blixt, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 000 kr.

Ersätter skador på bilens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 1 500 kr men om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om bilen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i bilen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till bilen. Självrisken är 2 000 kr.

Ersätter reparation av plötsliga fel på olika komponenter i bilen som t.ex. motor, generator och batteri för drivning av hybrid-/elbil.
Försäkringen gäller tills bilen blir 8 år eller har körts högst 12 000 mil. Elbilar (ej hybridbilar) högst 10 år eller har körts högst 15 000 mil. Självrisken är 2 000 kr om bilen körts högst 8 000 mil och 5 000 kr om bilen körts mer än 8 000 mil.

Ersätter skador i bilens kupé och bagageutrymme som varit plötsliga och oförutsedda. Försäkringen ersätter även rengöring av tank i samband med tankning av annat bränsle än vad tillverkaren rekommenderar och förlust av bilnyckel/bilnyckelkort och nödvändig omkodning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter självrisken på Vagnskadeförsäkringen med upp till 6 000 kr om du råkar ut för en kollision med ett djur. Har du inte någon vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti ersätter vi reparationen av din bil med maximalt 6 000 kr.

Ersätter kostnader för transport av både bilen och passagerare om bilen stulits, skadats eller fått något annat driftstopp. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till bilen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter reparation av skador på din bil på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter kostnaden för miljöhyrbil om din bil inte kan användas på grund av en försäkringsskada. Du får ha hyrbil under den tiden som din bil är på verkstaden, dock längst 65 dagar. Vi betalar 75 % av dygns- och kilometerkostnaden.

Tillägg Tillägg

Ger ersättning för personskador som förare och passagerare fått vid trafikolycka med den försäkrade bilen.

Tillägg Tillägg

Ersätter bärgning eller assistans om du inte kan köra vidare med din bil på grund av t ex trafikolycka, maskinskada, stöld, punktering eller något annat driftstopp. Du kan även få ersättning för en miljöhyrbil i upp till 3 dygn om du befinner dig på en längre resa och inte kan köra vidare med din bil.

Tillägg Tillägg

Bra att veta

I tabellen ovan ser du hur våra olika bilförsäkringar skiljer sig åt och vad som ingår. I vår förköpsinformation kan du läsa mer utförligt om vad försäkringen innehåller.

All information om WaterCircles försäkring för din Renault hittar du i vårt produktblad. Där får du en kortfattad beskrivning som sammanfattar innehållet av din bilförsäkring och om de delar som täcks av försäkringen.

Se våra fullständiga villkor nedan. Observera att en skada alltid ersätts enligt gällande villkor, oavsett när du tecknade din försäkring.

Gällande och fullständiga villkor:

Tidigare villkor:

Om du skulle råka ut för skada på din bil behöver du själv stå för en viss del av skadekostnaden, det vill säga självrisken.

I tabellen ovan, och i ditt försäkringsbrev, framgår grundsjälvrisken, och i de fullständiga villkoren kan du läsa om vid vilka tillfällen som särskilda självrisker är tillbörliga. Du betalar endast den högsta självrisken om din bil skadas i samband med andra ägodelar som täcks av en annan försäkring som du har tecknat hos oss (såsom en hemförsäkring). Observera att din trafikförsäkring alltid behöver betalas utöver annan självrisk om trafikförsäkring gäller med självrisk.

Har du svårt att välja den bästa bilförsäkringen för just din bil?

Kontakta oss så ger vi dig personlig service!

Kontakta kundservice