Försäkring för Saab hos WaterCircles

Saab är en stolt del av svensk bilhistoria. På WaterCircles kan du teckna en trygg försäkring för din Saab så att du kan känna dig lugn – både när du använder din bil och när den står parkerad.

Få 20 % rabatt vid tecknande online

När du tecknar en bilförsäkring för din Saab online erbjuder vi 20% rabatt.

Rabatten gäller endast när du får pris för din bil på vår hemsida.
När du klickar på knappen “Se ditt pris” godkänner du vår användning av dina uppgifter.

Teckna försäkring för Saab hos WaterCircles

Genom att teckna en försäkring för din Saab hos WaterCircles får du ett bra skydd för din bil, oavsett vilken modell du kör.

⭐ Topprankade försäkringar hos Konsumenternas.se

Läs mer på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Bilförsäkring för flera Saab-modeller

På WaterCircles erbjuder vi bilförsäkringar till flera av Saabs populära modeller.

Saab 9-5

Saab 9-5 är en av de mest ikoniska modellerna från det svenska bilmärket Saab och är känd för sin eleganta design, rymliga interiör och starka prestanda. Den har en robust konstruktion och är populär bland såväl barnfamiljer som mindre hushåll.

Teckna här

Saab 9-3

Saab 9-3 framhäver en perfekt balans av stil och funktionalitet, vilket gör den till en favorit bland Saab-entusiaster.

Teckna här

Försäkra även andra bilmodeller

På WaterCircles erbjuder vi bilförsäkring även för andra Saab-modeller samt bilar från andra tillverkare.

Trafikförsäkring

Alla fordon behöver en trafikförsäkring. Den är en lagstadgad försäkring för alla fordon i trafik och täcker skador som din bil kan orsaka på andra personer och deras egendom.

Teckna trafikförsäkring

Halvförsäkring

En halvförsäkring ger ett bredare skydd och inkluderar bland annat stöld, brand, glas- och vattenskador. Om din bil har kvar sin vagnskadegaranti ger detta ofta ett tillräckligt bra skydd.

Teckna halvförsäkring

Helförsäkring

En helförsäkring inkluderar allt som ingår i halvförsäkringar, plus extra skydd vid kollisioner, vagnskadegaranti och rättsskydd. Om din bil saknar vagnskadegaranti kan detta vara en nivå att överväga.

Teckna helförsäkring

Flera fördelar i vår försäkring för din Saab

Topprankad

Vi är stolta över att erbjuda en bilförsäkring som kontinuerligt hamnar i toppen hos Konsumenternas.se.

Skadejour dygnet runt

Vår skadejour är tillgänglig dygnet runt, vilket betyder att du kan känna dig helt trygg, oavsett när och var en olycka inträffar.

Superbil

Med Superbil får du en försäkring som inkluderar alla försäkringstillägg. Du kan teckna den till halv- och helförsäkring.

Jämför innehållet i våra bilförsäkringar

Scrolla till höger i tabellen för att se hela prislistan.

Trafikförsäkring

Halvförsäkring

Superbil Halvförsäkring

Helförsäkring

Superbil Helförsäkring

När du äger en bil som du har i trafik måste du enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter bland annat personskador och skador på den andra bilen om din bil har varit orsaken till en kollision. Krishjälp hos legitimerad psykolog ges med högst 10 behandlingstillfällen för försäkrad som råkar ut för trafikolycka. Försäkringen gäller utan självrisk.

Ersätter skador på din bil som har orsakats av brand, blixt, explosion eller kortslutning. Självrisken är 1 000 kr.

Ersätter skador på bilens glasruta om du t ex råkar ut för ett stenskott. Om rutan behöver bytas ut är självrisken 1 500 kr men om skadan går att laga är självrisken 0 kr.

Gäller om bilen blir stulen, skadas vid stöldförsök eller vid inbrott i bilen. Försäkringen gäller även för avmonterade hjul och normala tillbehör till bilen. Självrisken är 2 000 kr.

Ersätter reparation av plötsliga fel på olika komponenter i bilen som t.ex. motor, generator och batteri för drivning av hybrid-/elbil.
Försäkringen gäller tills bilen blir 8 år eller har körts högst 12 000 mil. Elbilar (ej hybridbilar) högst 10 år eller har körts högst 15 000 mil. Självrisken är 2 000 kr om bilen körts högst 8 000 mil och 5 000 kr om bilen körts mer än 8 000 mil.

Ersätter skador i bilens kupé och bagageutrymme som varit plötsliga och oförutsedda. Försäkringen ersätter även rengöring av tank i samband med tankning av annat bränsle än vad tillverkaren rekommenderar och förlust av bilnyckel/bilnyckelkort och nödvändig omkodning. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter självrisken på Vagnskadeförsäkringen med upp till 6 000 kr om du råkar ut för en kollision med ett djur. Har du inte någon vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti ersätter vi reparationen av din bil med maximalt 6 000 kr.

Ersätter kostnader för transport av både bilen och passagerare om bilen stulits, skadats eller fått något annat driftstopp. Självrisken är 1 500 kr.

Ersätter bland annat dina advokatkostnader vid vissa tvister och brottmål som rör dig som ägare till bilen. Självrisken är 25 % av kostnaden (lägst 1 000 kr).

Ersätter reparation av skador på din bil på grund av trafikolycka, skadegörelse eller någon annan oförutsedd olyckshändelse. Du väljer själv vilken självrisk du vill ha på vagnskadeförsäkringen; 3 500 kr, 6 000 kr eller 10 000 kr. Väljer du en högre självrisk får du en lägre premie att betala på din försäkring.

Ersätter kostnaden för miljöhyrbil om din bil inte kan användas på grund av en försäkringsskada. Du får ha hyrbil under den tiden som din bil är på verkstaden, dock längst 65 dagar. Vi betalar 75 % av dygns- och kilometerkostnaden.

Tillägg Tillägg

Ger ersättning för personskador som förare och passagerare fått vid trafikolycka med den försäkrade bilen.

Tillägg Tillägg

Ersätter bärgning eller assistans om du inte kan köra vidare med din bil på grund av t ex trafikolycka, maskinskada, stöld, punktering eller något annat driftstopp. Du kan även få ersättning för en miljöhyrbil i upp till 3 dygn om du befinner dig på en längre resa och inte kan köra vidare med din bil.

Tillägg Tillägg

Bra att veta

I tabellen ovan kan du se vad som ingår när du tecknar våra olika bilförsäkringar och hur de skiljer sig åt. Du kan läsa mer i vår förköpsinformation.

I vårt produktblad hittar du allt du behöver veta om vår bilförsäkring. Den ger dig en sammanfattande beskrivning av innehållet i försäkringen och svarar exempelvis på frågor om vad den täcker.

Här kan du läsa de fullständiga försäkringsvillkoren. En skada ersätts alltid enligt gällande villkor, oavsett när du tecknade försäkringen.

Gällande och fullständiga villkor:

Tidigare villkor:

Om din bil skulle skadas eller om du skulle hamna i en bilolycka finns det en självrisk, det vill säga den skadekostnad som du själv behöver stå för.

I ditt försäkringsbrev, och av tabellen ovan framgår grundsjälvrisken. I våra fullständiga villkor kan du se när särskilda självrisker är aktuella. Om flera skador skulle inträffa vid en och samma händelse, och ersättning ska betalas från flera delar i försäkringen – eller om du har andra privata sakförsäkringar tecknade hos oss (som exempelvis hemförsäkring) – behöver du endast betala en självrisk, den högsta. Om din trafikförsäkring gäller med självrisk behöver den alltid betalas utöver annan självrisk.

Har du svårt att välja den bästa bilförsäkringen för just din bil?

Kontakta oss så ger vi dig personlig service!

Kontakta kundservice